search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:09
MENU CLOSE

Επιτέλους συνομίλησαν: Βήματα προσέγγισης Πούτιν-Ερντογάν ύστερα από τηλεφωνική συνομιλία

29.06.2016 10:10
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας - Media

Πραγματοποιήθηκε το τηλεφώνημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Πραγματοποιήθηκε το τηλεφώνημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το τηλεφώνημα έρχεται λίγες μέρες μετά την «συγγνώμη» που ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 τον περασμένο Νοέμβριο. 

Όπως αναφέρει το Cnn Turk το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε κανονικά όπως είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ο οποίος δήλωσε πως θα υπάρξουν συνομιλίες για την προσέγγιση των δύο χωρών και την εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκική Προεδρία  η συνομιλία κράτησε 45 λεπτά, έγινε σε θετικο κλίμα και αφορούσε το επεισόδιο του Νοεμβρίου 2015. Ο Ερντογάν εξέφρασε την θλίψη του για την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους, ενώ ανέφερε πως θα στείλει ακόμα μια επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο.  

Παράλληλα, ο Πούτιν καταδίκασε την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του στον τουρκικό λαό. 

Όπως αναφέρει το Cnn Turk αργότερα μέσα στην ημέρα θα υπάρξει ανακοίνωση από το Κρεμλίνο για το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία σχετικά με τη συνομιλία που προηγήθηκε σήμερα, αναφέρεται ότι οι δύο πρόεδροι «υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας τόσο για τα βήματα που απαιτούνται με σκοπό την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων, όσο και για τις πολιτικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές κρίσεις στην περιοχή». Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν στα θέματα της διατήρησης της επικοινωνίας και της πραγματοποίησης διμερούς συνάντησης».

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15