search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:14
MENU CLOSE

Η «συνθηκολόγηση» Δρίτσα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και οι «βολές» της αντιπολίτευσης

29.06.2016 16:50
Η «συνθηκολόγηση» Δρίτσα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και οι «βολές» της αντιπολίτευσης - Media

 

«Δίνουμε καθημερινά μάχες, με ρεαλισμό και υποχωρήσεις όταν πρέπει και αντεπιθέσεις εκεί που πρέπει» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της σύμβασης παραχώρησης για το λιμάνι του Πειραιά, υπερασπιζόμενος το… δύσκολο που του έλαχε σε σχέση με προηγούμενες θέσεις αλλά και με την πραγματικότητα. Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ να έχει όχι μόνο αναπτυξιακούς δείκτες αλλά και κοινωνικό μέρισμα και ασφάλεια δικαίου», ωστόσο, παραδέχθηκε ότι, αν και με σημαντικές αλλαγές από τον σχεδιασμό της ΝΔ, «η νέα συμφωνία είναι στον καμβά που είχε ετοιμάσει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίνεται από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η σύμβαση παραχώρησης για το λιμάνι του Πειραιά. Υπέρ ψηφίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την στάση της και καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Η σύμβαση παραχώρησης θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια καθώς κατατέθηκε ως κατεπείγον νομοσχέδιο από το κυβερνητικό στρατόπεδο – γεγονός που έφερε για, ακόμη μια φορά, τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην έναρξη της συζήτησης του νομοθετήματος στην αρμοδια επιτροπή.

“Πυρά” από την αντιπολίτευση

Εκ μέρους της ΝΔ, η εισηγήτρια Όλγα Κεφαλογιάννη, κατηγόρησε την κυβέρνηση, τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας για «πρωτοφανές απύθμενο θράσος» και παρουσίασε στην Επιτροπή τις δηλώσεις τους ως αντιπολίτευση και τις σημερινές ως κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε στα όσα κατήγγειλαν σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης για τη συμφωνία, σε αντιδιαστολή με τα όσα σήμερα ψηφίζουν.

Με τη φράση «Θοδωρή τα έμαθες τα νέα; Από το λιμάνι της αγωνίας περάσαμε στην αγωνία και στη λαχτάρα για την εξουσία», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την ολοκλήρωσε απευθυνόμενος και πάλι στον υπουργό Ναυτιλίας, λέγοντας: «Κουράγιο Θοδωρή. Ελπίζω με την καρέκλα του υπουργείου σου να απαλύνεις τον πόνο για το ξεπούλημα του λιμανιού».

Την έντονη διαφωνία του ΚΚΕ εξέφρασε η Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με αυτήν τη σύμβαση.

Ο Σπύρος Δανέλλης, από το Ποτάμι, εκτίμησε ως ανώφελο να αναφερθεί αυτήν τη στιγμή κάποιος στις παλινωδίες που χαρακτήρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημείωσε πως είναι ωφέλιμη μία ειλικρινής προσπάθεια «να γυρίσουμε σελίδα και να συνεννοηθούμε», ώστε να μη φτάσουμε να «συνεννοούμαστε πάνω στα ερείπια της χώρας».

Από την Ένωση Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το λιμάνι πωλείται σε μία δύσκολη συγκυρία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ως κύρια υπαίτια που οδηγήθηκε εδώ η κατάσταση, λόγω των παλινωδιών της. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08