search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Δρίτσας: Η επιστολή της Cosco θα ληφθεί υπόψη – Παράθυρο αλλαγών από τον υπουργό Ναυτιλίας

29.06.2016 18:51
Μήνυμα Δρίτσα σε Τσίπρα: «Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» - Media

 

Παράθυρο για νέες αλλαγές στην σύμβαση με την Cosco έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι διαμαρτυρίες που διετύπωσε εγγράφως η κινεζική εταιρεία άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής της Cosco, ο Θοδωρής Δρίτσας προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, συνιστώντας ψυχραιμία, ωστόσο, η φωτιά που άναψε στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν τέτοιας έκτασης που έφτασε να φέρει στην συνεδρίαση της επιτροπής μέχρι και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη…

«Καταρχήν ψυχραιμία. Δεν μπορεί με μία επιστολή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθενται ερωτήματα αν απειλείται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και αν θα συνεχίσουμε αύριο την διαδικασία», σημείωσε ο Θοδωρής Δρίτσας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι το σχέδιο του κυρωτικού νόμου που υπήρχε ως παράρτημα στην αρχική συμφωνία έχει αλλάξει λέγοντας όμως ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που είχε η κυβέρνηση. “Πρέπει να ηρεμήσουμε, αυτό είναι το πλαίσιο. Ότι υπάρχουν διαφορές όντως υπάρχουν στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που έχει η κυβέρνηση. Οι αναφορές που στοχοποιούν εμένα, είναι ανούσιες να συζητούμε σ’ αυτό το επίπεδο”, ανέφερε ο υπουργος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι “η επιστολή θα ληφθεί και αυτή υπ’ όψιν. Η κυβέρνηση θα δει τις αντιρρήσεις και θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις», σημειώνοντας μάλιστα πως «οι σχέσεις μας με την Κίνα είναι σταθερές και με αναπτυξιακή προοπτική και όλη η κυβέρνηση, όλα τα μέλη της μηδενός εξαιρουμένου, υπηρετεί αυτό τον σχεδιασμό. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικά παραπολιτικού χαρακτήρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33