search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:31
MENU CLOSE

Άνοιξε νέο κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας – Η Άγκυρα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις

30.06.2016 11:58
Άνοιξε νέο κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας - Η Άγκυρα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις - Media

Ακόμα ένα κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποφάσισε να ανοίξει σήμερα το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, στις Βρυξέλλες.

Ακόμα ένα κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποφάσισε να ανοίξει σήμερα το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το κεφάλαιο 33 το οποίο αφορά τα χρηματοπιστωτικά θέματα και τον προϋπολογισμό και είναι το 16ο κεφάλαιο που έχει ανοίξει έως σήμερα για την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης, η ΕΕ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της και την αλληλεγγύη της προς την Άγκυρα, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. H EE υπογράμμισε επίσης τη σημασία που προσδίδει στη στενή σχέση και συνεργασία με την Τουρκία σε τομείς κοινού συμφέροντος, όπως η μετανάστευση, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η ενέργεια, η οικονομία και το εμπόριο.

H ΕΕ επανέλαβε την ανάγκη η Άγκυρα να επιταχύνει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, ιδίως στους τομείς του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Επιπλέον, η ΕΕ υπενθύμισε ότι η Τουρκία μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό των διαπραγματεύσεων για την εκπλήρωση των κριτηρίων αξιολόγησης, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του διαπραγματευτικού πλαισίου και τηρώντας τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς την ΕΕ.

Η ΕΕ υπενθύμισε ότι το κεφάλαιο 33 μπορεί να κλείσει προσωρινά μόνο όταν έχει επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά το αίτημα της Τουρκίας για «μεταβατικά δημοσιονομικά διορθωτικά μέτρα». Επίσης η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τα κύρια ζητήματα που σχετίζονται με τα κριτήρια κλεισίματος ενός κεφαλαίου που είναι η πλήρης χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Σύνδεσης έναντι όλων των κρατών-μελών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:30