search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Ντομπρόβσκις για Brexit: Έτοιμη η Επιτροπή για περαιτέρω δράσεις αν χρειαστεί

30.06.2016 12:17
Παγώνει ο Ντομπρόβσκις τη Ρώμη: Πρέπει να λάβετε κι άλλα μέτρα - Media
 
Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προβεί σε περαιτέρω δράσεις, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και άλλους ευρωπαϊκούς φορείς, προκειμένου να αποφευχθεί αναταραχή στις αγορές λόγω Brexit τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, επανεπιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
 
Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άλλες κεντρικές τράπεζες και όλες οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά για να διασφαλίσουν την κατάλληλη αντίδραση στην όποια αναταραχή ενδεχομένως υπάρξει στις αγορές», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέδριο στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε ότι επί του παρόντος είναι πολύ νωρίς να προβλεφθεί ο οικονομικός αντίκτυπος του Brexit στην ευρωζώνη.
 
Ο Ντομπρόβσκις θα είναι υπεύθυνος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα μέσα Ιουλίου μετά την παραίτηση του Βρετανού Επιτρόπου Τζόναθαν Χιλ την περασμένη εβδομάδα ύστερα από την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Βρετανίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:42