search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:15
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Αιχμές για τις «ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφους» του Βούτση

30.06.2016 12:52
Κουμουτσάκος: Αιχμές για τις «ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφους» του Βούτση - Media
 
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τη δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση σχετικά με τη στάση της Χρυσής Αυγής έναντι του νέου εκλογικού νόμου που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βούτσης είχε πει χαρακτηριστικά ότι «στην Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α. Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά. Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».
 
Επί αυτής της φράσης ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «αν ο κ. Βούτσης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνεται άνετα να ψηφίζει έναν εκλογικό νόμο μαζί με τη Χρυσή Αυγή, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Νομίζω ότι επιβεβαιώνει τα μεγάλα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η κυβέρνηση. Όλα αυτά θα φανούν στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Εκεί θα φανεί αν υπάρχουν και ποιες είναι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που ουσιαστικά συμμετέχουν σε μια διαδικασία συνενοχής με την κυβέρνηση».
 
Όσον αφορά αυτόν καθαυτόν τον εκλογικό νόμο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «έτσι όπως ακούγεται ότι θα κατατεθεί από την κυβέρνηση, θα κάνει πολύ κακό στον τόπο. Η Ελλάδα βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε κρίση. Στις κρίσεις χρειάζονται αποφάσεις γρήγορες, αποφάσεις ουσιαστικές, αποφάσεις που να φέρνουν αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Ο εκλογικός νόμος πρέπει να διασφαλίζει δύο κριτήρια: την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας. Είναι μια λανθασμένη επιλογή, αυτήν τη στιγμή, η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες, ουσιαστικές αποφάσεις, όπως ακριβώς χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:15