search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:44
MENU CLOSE

ΓΣΕΕ: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στον Μαρινόπουλο

30.06.2016 13:04
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Εναλλακτική (της Έκθεσης Πισσαρίδη) Πρόταση  - Media
 
Τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας στον Μαρινόπουλο και σε επιχειρήσεις που συνδέονται με την εταιρεία ζητά από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ.
 
Συγκεκριμένα, η συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην επιχείρηση Μαρινόπουλος, η διοίκηση της οποίας κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα. Είναι αδιανόητο μία επιχείρηση με υπερκέρδη να οδηγείται στο κλείσιμο από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς και να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι».
 
Η συνομοσπονδία «ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία και σε αυτή την περίπτωση έχει αναλάβει απλά το ρόλο του παρατηρητή. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξετάσει και τις πληροφορίες που θέλουν την εργοδοσία της επιχείρησης να έχει προχωρήσει σε μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας σε off shore εταιρεία, με στόχο όχι μόνο να αποποιηθεί  τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, αλλά και για να γλιτώσει τις οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς».
 
Προσθέτει, δε, ότι «δεν είναι βέβαια μόνον η ανησυχία για τους χιλιάδες εργαζόμενους της αλυσίδας αλλά και έντονος προβληματισμός και φόβος για όλους εκείνους που απασχολούνται στις εταιρείες που προμήθευαν τη συγκεκριμένη αλυσίδα super market. Ένας επίσης μεγάλος αριθμός εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ανεξάρτητα από το εάν θα διασωθεί ή όχι ο Μαρινόπουλος» και τονίζει ότι «η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη Συνομοσπονδία, και η όποια λύση αναζητηθεί και εξευρεθεί πρέπει να έχει στο επίκεντρο τη διασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη συγκεκριμένη επιχείρηση».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:36