search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Με τους «μικρούς» άρχισαν οι επαφές Ραχόι για σχηματισμό κυβέρνησης

30.06.2016 13:35
Ραγδαίες εξελίξεις για την Καταλονία: Ο Ραχόι απέπεμψε την κυβέρνηση, προκήρυξε εκλογές - Media
 
Με τους ηγέτες των μικρότερων κομμάτων της ισπανικής Βουλής άρχισε τις επαφές του ο νικητής των εκλογών της περασμένης Κυριακής στη χώρα της Ιβηρικής και υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, στην προσπάθειά του να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα.
 
Η πρώτη συνάντηση του Ραχόι έγινε με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής των Καναρίων και ηγέτη του κόμματος «Κανάριος Συνασπισμός» Φερνάντο Κλαβίχο. Το κόμμα αυτό βρίσκεται στον κατάλογο των πολιτικών σχηματισμών με τους οποίους το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) εκτιμά ότι θα μπορούσε να βρει κοινά σημεία και να συμμαχήσουν ώστε ο Ραχόι να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.
 
Το PP εξέλεξε την Κυριακή 137 βουλευτές, σε σύνολο 350, δηλαδή 14 περισσότερους απ’ όσους είχε μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο Ραχόι είχε ανακοινώσει από την Δευτέρα ότι θα ξεκινούσε διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα, αρχής γενομένης από το Σοσιαλιστικό (PSOE) που κατέλαβε την δεύτερη θέση στις εκλογές και εξέλεξε 85 βουλευτές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43