search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10
MENU CLOSE

Με αλλαγές Δρίτσα ξεμπλοκάρει η υπόθεση Cosco-ΟΛΠ

30.06.2016 13:56
Με αλλαγές Δρίτσα ξεμπλοκάρει η υπόθεση Cosco-ΟΛΠ - Media

 

Με την κατάθεση των απαραίτητων νομοτεχνικών αλλαγών από την πλευρά του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ξεκίνησε και πάλι στην Ολομέλεια η συζήτηση της κύρωσης της συμφωνίας παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco. Οι αλλαγές αφορούν τα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα άρθρα 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου.

Ο Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε ότι «η φασαρία, η αναταραχή μετά από αυτή την περίφημη επιστολή οφείλω να σας βεβαιώσω ότι στην πραγματικότητα δεν είχε καμία ουσιώδη βάση’, ενώ έκανε λόγο για «αγυρτεία και αθλιότητα» σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τα όσα ακούστηκαν περί αδειάσματος του από το Μαξίμου. Κάλεσε μάλιστα την αίθουσα, όπως είπε, να αντισταθεί στην «αθλιότητα» και συνέχισε λέγοντας: «Μην ανέχεστε αυτού του είδους την αγυρτεία, μην αφήνουμε στο μιντιακό σύστημα να καθορίσει την λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα». Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας «η πρωτοβουλία των αλλαγών ήταν μια πρωτοβουλία γενικότερη της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης. Αναλαμβάνω την ευθύνη».

Ο υπουργός Ναυτιλίας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση υποστηρίζοντας πως δημιουργήθηκε «ζήτημα εκ του μη όντος, γεννήθηκε ένα μείζον ζήτημα, και φυσικά σπεύσατε να το αξιοποιήσετε αυτό και να αναδείξετε δήθεν την αναξιοπιστία της κυβέρνησης» και τόνισε ότι «σεβόμαστε και τον παραχωρησιούχο και τη φίλη χώρα της Κίνας, τη στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κρατική υπόσταση. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουμε καμία ένσταση να εξαντλήσουμε όλη την καλή πίστη προκειμένου να μη μείνει η παραμικρή υποψία ότι η χώρα μας και η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις συμφωνίες που κάνει».

Ο Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε ότι «είχαμε πει εξαρχής ότι δεν ήμασταν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό το όραμα η κυβέρνησή μας δεν μπόρεσε να το υλοποιήσει εξαιτίας των εξελίξεων του 2015. Εξαιτίας ενός συμβιβασμού που είχε και επώδυνες λύσεις αλλά και επιλογές όπως αυτή που δεν ήταν συμβατές με τις προγραμματικές μας διακηρύξεις». Υπογράμμισε όμως ο υπουργός Ναυτιλίας ότι «δεν είναι υπαναχώρηση αλλά αλλαγή πλεύσης σε επιλογή σχεδόν καταναγκαστική» και συμπλήρωσε πως «είναι άβολες για εμάς οι καρέκλες της εξουσίας. Ο λαός μας έδωσε την εντολή να παραμείνουμε» κατέληξε.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07