search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:32
MENU CLOSE

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

30.06.2016 16:20
«Ρίχνουν» το προπύργιο του ISIS οι Συμμαχικές Δυνάμεις - Μπαίνουν για πρώτη φορά στη Ράκα   - Media
 
Νέα εκατόμβη στη Συρία καθώς τουλάχιστον εξήντα εννέα μαχητές των κυβερνητικών δυνάμεων και οργανώσεων ανταρτών σκοτώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων όπου επικράτησαν οι εξεγερμένοι στο βόρειο τμήμα της Συρίας, γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
 
Κατά τη διάρκεια των μαχών στην αγροτική περιοχή Αλ Μάλεχ, στο βόρειο Χαλέπι, 39 αντάρτες, όπως επίσης και 30 στρατιώτες και μαχητές οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει με τα κυβερνητικά στρατεύματα έχασαν την ζωή τους από χθες το απόγευμα, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
 
Τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, έπεσαν επίσης νεκροί, πρόσθεσε ο Ραχμάν, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους. Οι κυβερνητικές δυνάμεις επιδιώκουν εδώ και μήνες να θέσουν υπό πολιορκία το σύνολο της πόλης του Χαλεπιού και να αποκλείσουν την πρόσβαση στις οδούς ανεφοδιασμού προς τις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.
 
Εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, κυβερνητικά στρατεύματα, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας, επιδιώκουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή Αλ Μάλεχ και να αποκλείσουν την κυκλοφορία στο οδό του Καστέλο, τον βασικό οδικό άξονα ανεφοδιασμού των συνοικιών των ανταρτών στο Χαλέπι.
 
Ωστόσο για μια ακόμη φορά απέτυχαν. Οι φιλοκυβερνητικοί μαχητές προωθήθηκαν προς το βόρειο τμήμα του Αλ Μάλεχ, προτού υποχρεωθούν σε οπισθοχώρηση χθες αντιμέτωποι με μια μεγάλη αντεπίθεση των αντιπάλων τους, των πολεμιστών του Αλ Νόσρα και των ισλαμιστών συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων Άχραρ αλ Σαμ και Φαϊλάκ αλ Σαμ. Εδώ και δύο χρόνια, ο συριακός στρατός έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να ανακαταλάβει την περιοχή, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειές του να ευοδωθούν.
 
Ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος Al Masdar News (AMN) επιβεβαίωσε ότι «ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τις αγροικίες του Μάλεχ έπειτα από μία αντεπίθεση των ανταρτών με επικεφαλής το Μέτωπο αλ Νόσρα».
 
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ισχυρίζεται, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί αύριο, ότι δυτικές χώρες έχουν στείλει αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό και συνεργάζονται κρυφά με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών μαχητών στη χώρα του.
 
Οι δηλώσεις του Άσαντ έγιναν στο τηλεοπτικό κανάλι SBS της Αυστραλίας και αναμεταδόθηκαν σήμερα από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο, δυτικές χώρες συνεργάζονται κρυφά με το καθεστώς του σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
 
«Μας επιτίθενται πολιτικά και κατόπιν στέλνουν αξιωματούχους να διαπραγματευτούν μαζί μας κάτω από το τραπέζι, ιδίως στον τομέα της ασφάλειας» φέρεται να είπε ο Σύρος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι μεταξύ των χωρών που το κάνουν αυτό είναι και η Αυστραλία. «Δεν θέλουν να ταράξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι Δυτικοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν μόνο αυτά που οι ΗΠΑ θέλουν να πουν. Αυτή είναι η αλήθεια», πρόσθεσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:31