search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:37
MENU CLOSE

Στην Κίνα γεννήθηκε το πιο «ηλικιωμένο» μωρό (Photos)

01.07.2016 09:28
Washington Post: Γεννήθηκε μωρό με ιικό φορτίο 51.418 φορές υψηλότερο του κανονικού  - Media

Ακούγεται απίστευτο είναι όμως αληθινό.

Ακούγεται απίστευτο είναι όμως αληθινό. Το πιο «ηλικιωμένο μωρό» στην Κίνα είναι ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πριν από λίγες μέρες σε νοσοκομείο της επαρχίας της Κίνας.  

Το κοριτσάκι ζυγίζει 3.300 γραμμάρια και είναι το πρώτο παιδί μιας 45χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με την εφημερίδα People’s Daily Online η γέννηση αυτού του μωρού έσπασε το εθνικό ρεκόρ, καθώς έγινε με το πιο παλιά κατεψυγμένο ωάριο μέχρι στιγμής στην Κίνα και γι’ αυτό το αποκαλούν ως το πιο «ηλικιωμένο νεογέννητο» στη χώρα.

Η μητέρα του παιδιού αποφάσισε να καταψύξει το ωάριο το 1998 καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στο να μείνει έγκυος.Έχοντας μια σειρά από αποτυχημένες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, η γυναίκα  είχε απογοητευθεί αλλά στις αρχές του 2015 παρακινήθηκε από μια φίλη της και δοκίμασε για μια ακόμα εγκυμοσύνη . Έτσι άρχισε εκ νέου θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στις αρχές του 2015. Τον Νοέμβριο ενημερώθηκε ότι είχε μείνει έγκυος.

Η γέννηση της μικρής έσπασε το ρεκόρ της χώρας όσον αφορά τα μωρά από κατεψυγμένα ωάρια καθώς έγινε μετά από 18 χρόνια. Πριν από δύο εβδομάδες μια γυναίκα στην Κίνα είχε γεννήσει ένα αγοράκι με ωάριο που είχε καταψυχθεί πριν από 12 χρόνια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50