search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:29
MENU CLOSE

Μικρά- Μικρά-Ειδήσεις

26.09.2009 06:35

* Στον αστερισμό των debates η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας… Δευτέρα και Τρίτη πέσαμε όλοι με τα μούτρα στις τηλεοράσεις για να δούμε τη μια μέρα το debate όλων των πολιτικών αρχηγών και την άλλη το πρωτόγνωρο debate μεταξύ του νυν και του επόμενου πρωθυπουργού (περί αυτού πρόκειται και ας καμώνονται κάποιοι ότι δεν το βλέπουν να ’ρχεται).*  Για το μεν πρώτο να πούμε ότι τόσες μέρες κουβέντιαζαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και τελικά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν εκείνο που αποφάσισαν τελευταία στιγμή και υπό πίεση, δηλαδή να κάνει ο ένας στον άλλον ερωτήσεις…

* Στον αστερισμό των debates η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας… Δευτέρα και Τρίτη πέσαμε όλοι με τα μούτρα στις τηλεοράσεις για να δούμε τη μια μέρα το debate όλων των πολιτικών αρχηγών και την άλλη το πρωτόγνωρο debate μεταξύ του νυν και του επόμενου πρωθυπουργού (περί αυτού πρόκειται και ας καμώνονται κάποιοι ότι δεν το βλέπουν να ’ρχεται).

*  Για το μεν πρώτο να πούμε ότι τόσες μέρες κουβέντιαζαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και τελικά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν εκείνο που αποφάσισαν τελευταία στιγμή και υπό πίεση, δηλαδή να κάνει ο ένας στον άλλον ερωτήσεις…

* Γεγονός βεβαίως που μας έκανε να αναρωτηθούμε μήπως τελικά αυτό είναι το concept  του μέλλοντος, δηλαδή των επόμενων εκλογών. *  Αφήστε τους εκεί σε μία σύγχρονη… αρένα (κάπως έτσι ονομάζονται τα στούντιο στην εποχή μας), να βρουν άκρη μόνοι τους. Άλλωστε δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά πράγματα. Όποιος επικρατήσει από τα άγρια θηρία θα ’χει και ηγετικά προσόντα!!!

* Τώρα ως προς τους δύο αρχηγούς – του δικομματισμού – νομίζουμε ότι τα πράγματα τα δυσκόλεψαν μόνοι τους. Ας αντιγράψουμε πώς γίνεται το αντίστοιχο debate στις άλλες χώρες.

*  Τόσο απλά… και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα από τα ανόητα μονοπλάνα, που έδειχναν τους αρχηγούς να κοιτάνε στο άπειρο.

*  Και ήταν περίεργος ο τρόπος που κοίταζαν οι αρχηγοί χωρίς να φαίνεται κάτι… Τρόμαξε μια φίλη μου η οποία μπαίνοντας στο σπίτι άνοιξε την τηλεόραση και είδε σε κοντινό πλάνο τον Καραμανλή να της μιλάει τσαμπουκαλεμένος και να κουνάει το χέρι του κοιτώντας τη στα μάτια.  Νόμιζε πως κάτι έκανε και την εγκαλούσε ο πρωθυπουργός προσωπικά!!! Να τελειώνουμε λοιπόν με αυτά…

*  Και κάτι για τους διάφορους αναλυτές των καναλιών για τοθέμα των debates: Ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι αρχηγοί των κομμάτων debate κάνουν και όχι οντισιόν για να λένε τον καιρό στα κανάλια…

* Kαι σαρδάμ θα κάνουν και εκτός χρόνου θα βγούνε…

*  Σημειώστε πάντως ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για το debate, ο Αιμίλιος Λιάτσος και ο Παύλος Τσίμας κέρδισαν τις εντυπώσεις.

* Το ντιμπέιτ των 6 το παρακολούθησαν κατά μέσο όρο κάθε λεπτό 3.032.000 τηλεθεατές, ενώ αυτό των Καραμανλή και Παπανδρέου κατά μέσο όρο κάθε λεπτό 2.900.000 τηλεθεατές. Πα μαλ!

* Στα χέρια του Δημήτρη Κοντομηνά πέρασε ο ραδιοφωνικός Alpha την περασμένη εβδομάδα χωρίς να γνωστοποιηθούν πολλές λεπτομέρειες.

* Ωστόσο, δεν μπορεί να μην σημειωθεί ότι με αυτό τον τρόπο ο Κοντομηνάς αποκτά και πάλι… φωνή, τώρα δηλαδή που έρχεται και η νέα κυβέρνηση.

* Οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται για την ενημέρωση και σίγουρα ο Μποτρίνι δεν είναι το σημείο αναφοράς που θα ήθελε ο επιχειρηματίας. Την ψυλλιάστηκε ο Κοντομηνάς, και έτσι έγινε η δουλειά. Απλά και όμορφα πράγματα.

*  Τη Δευτέρα αρχίζει την εκπομπή της η Τατιάνα, καθώς επίσης και οι Καραμέρος και Χαριτάτος στο πείραμα της πρωινής ζώνης 10-1… Μαζί με το δίδυμο θα βρίσκονται οι κυρίες Θεοφανία Παπαθωμά και Εύη Αδάμ, ενώ στην ίδια ζώνη παραμένει η Λίτσα Πατέρα. Να δούμε αν θα πετύχει το πείραμα.

*  Εξώδικο στην εταιρεία παραγωγής ΕΝΑ από την Ευγενία Μανωλίδου, με το οποίο ζητάει ουσιαστικά να την αποδεσμεύσουν εφόσον δεν έχουν κάτι άλλο να της προτείνουν… Το εξώδικο, η συνέντευξη Μαλέλη στο «Πρώτο Θέμα», ότι θα την ήθελε στο Star, αλλά και η εμφάνιση της ίδιας στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, όπου μίλησε για το εξώδικο, δίνουν τροφή στα σενάρια που τη θέλουν να οδεύει προς το Star για να αναλάβει την πρωινή ζώνη, αφού όπως είπε ο Μαλέλης «θα έκανε ένα καλό πρωινό και θα την ήθελα στο Star». Θα ’χουμε μπερδέματα.

*  Οριστικά μετακομίζουν  στο κτίριο του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου, τα δύο ραδιόφωνα του Β. Ρέστη (City και Arena), στο ισόγειο του κτιρίου. Παράλληλα από την ηγεσία του City ετοιμάζεται το νέο πρόγραμμα που θα βγει στον αέρα μετά τις εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

* Εκτακτη εκπομπή τη Δευτέρα (28/9), στις 22.30, οι «Νέοι Φάκελοι» στην τηλεόραση του Σκάι. Ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Τάσος Τέλλογλου, η Σοφία Παπαϊωάννου και η ομάδα των «Νέων Φακέλων» κάνουν για μια ακόμη φορά την προεκλογική τους εκπομπή. Μεταξύ άλλων, σ’ αυτή την πρεμιέρα οι «Νέοι Φάκελοι» ασχολούνται με τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων, με το πού πηγαίνει η ψήφος με το λευκό και το άκυρο  και με το τι έπεται για το μέλλον του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη χώρα μας.

* Αναστάτωση στο στούντιο κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη – που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση – όταν ξαφνικά και ενώ ήταν στον αέρα άρχισαν να ακούγονται νησιώτικα!… Επικράτησε αναστάτωση, ο Παπαδάκης το ’ριξε στην πλάκα, όμως όλοι στο στούντιο ψαχνόντουσαν με πρώτους ύποπτους τα κινητά των Δελλατόλα και Λιαρέλη, αφού και οι δύο έχουν αδυναμία στα αιγαιοπελαγίτικα…  Το γεγονός ότι επρόκειτο για τοπικό συγκρότημα της Τήνου πρόδωσε τον ημέτερο εκδότη για τις μουσικές προτιμήσεις στο κινητό…

* Αποχωρεί από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, με βάση το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ο γνωστός πολιτικός συντάκτης Βαγγέλης Γιακουμής –  και δεν είναι η μόνη αποχώρηση.

* Αρχισε από την περασμένη εβδομάδα η συνεργασία του Γιάννη Τριάντη  με το «Παρόν». Μία από τις καλύτερες επιλογές για την εφημερίδα… * Ανω κάτω έχει γίνει το πρόγραμμα των καναλιών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν αναλάβει και τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου. Δημιουργούνται και προβλήματα στις υποχρεώσεις τους για την προβολή των υποψηφίων…

*  Πάντως την επόμενη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου το Mega από τις 21:00 θα μεταδίδει την εκπομπή «Σούπερ μπάλα LIVE», με τον Γιώργο Θαναηλάκη, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο και τον Γιάννη Θειακό, και στη συνέχεια θα μεταδώσει απευθείας από το Λονδίνο το παιχνίδι Άρσεναλ – Ολυμπιακός (περιγραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου)  ενώ 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα θα δούμε τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Άλκμααρ – Στάνταρ Λιέγης (περιγραφή του Αλέξη Σπυρόπουλου).

* Nέα κανάλια στη Nova. Από τις 3 Οκτωβρίου το Disney XD θα αντικαταστήσει το Jetix και από τον Νοέμβριο θα προστεθεί το Disney Channel, για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ξεκινάει επίσης και η πλήρης μεταγλώττιση του παιδικού καναλιού Boomerang.

* Το 100% του περιοδικού «Marie Claire» απέκτησε ο ΔΟΛ αντί του ποσού των 300.000 ευρώ, εξαγοράζοντας έτσι από τη «Marie Claire Album» το υπόλοιπο 50% της εκδοτικής εταιρείας.

* Με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας, την παραίτησή του υπέβαλε στη διεύθυνση της «Απογευματινής» ο Σεραφείμ Κοτρώτσος αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήταγαν να… στρογγυλεύει τα κείμενά του προς το ακόμη… δεξιότερο. Δηλαδή, με άλλα λόγια, μπλε λογοκρισία.

* Από την άλλη πλευρά, η Φειδίου λέει ότι ο Κοτρώτσος ήταν… εκτός γραμμής της εφημερίδας με αποτέλεσμα – σύμφωνα με τον Τίτο – να… κατακλυστεί από διαμαρτυρίες το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας.

*  Ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πολίτης ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει στον Αθήνα 9,84, ωστόσο «η παραίτησή μου τυπικά θα γίνει αποδεκτή στις 5 Οκτωβρίου». Κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει αποδεκτή από το Δ.Σ. του σταθμού αναδρομικά…

*  Κυκλοφορεί στις 9 Οκτωβρίου το 2ο τεύχος της «Book Press», της πρώτης free press εφημερίδας με αποκλειστικό αντικείμενο το βιβλίο. Στην έκδοση συνεργάζονται πρόσωπα από τον συγγραφικό και δημοσιογραφικό κόσμο, όπως η Σώτη Τριανταφύλλου, η Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Χάρης Βλαβιανός, ο Φοίβος Καρζής κ.ά.

* Το «Π» πούλησε την περασμένη Πέμπτη (17.9) στην Αθήνα 5.602 φύλλα. Την προπερασμένη Πέμπτη (10.9) πούλησε πανελλαδικά 17.600 φύλλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15