search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:02
MENU CLOSE

Γερμανός πολιτικός αποκάλεσε φωτορεπόρτερ «Βρωμιάρη Έλληνα» μέσα στο Μαξίμου!

01.07.2016 10:30
Γερμανός πολιτικός αποκάλεσε φωτορεπόρτερ «Βρωμιάρη Έλληνα» μέσα στο Μαξίμου! - Media

 

Μια πρωτοφανής κίνηση Γερμανού πολιτικού, που καθύβρισε με ρατσιστικό τρόπο Έλληνα φωτορεπόρτερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την «Αυγή» πρόκειται για τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, τον οποίο έσπρωξε ο φωτορεπόρτερ, κατά τη χτεσινή φωτογράφηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αντιδρώντας, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο Ραμσάουερ γύρισε και είπε στον φωτορεπόρτερ: «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε… μώλωπες.

Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

 

Η απάντηση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

 Η ΕΦΕ καταδικάζει την ρατσιστική επίθεση του Γερμανού πολιτικού, επισημαίνοντας ότι «η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αρχή άνδρα δείκνυσι

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου «βρωμιάρη Έλληνα» τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν.

Η Ε.Φ.Ε. αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς, θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15