21/07/2019 15:05:53

«Άδειασμα» Χουλιάρακη σε υπουργούς: Ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις με τα ισοδύναμα για το πάγωμα των μισθολογίων

Χουλιαράκης: Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat - Media

 

«Πουν’ το πουν’ το το δαχτυλίδι; Ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις»… Το παιδικό τραγουδάκι θύμισε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη στη Βουλή σχετικά με τις προτάσεις των αρμόδιων υπουργείων για ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην ισχύσει το πάγωμα των μισθολογίων. Προτάσεις, όπως είπε ο υπουργός, οι οποίες δεν έχουν φτάσει ακόμα στα χέρια του, αδειάζοντας με αυτά τα λόγια μια σειρά από υπουργούς, μεταξύ άλλων, και τον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. 

«Τα αρμόδια υπουργεία έχουν τρεις μήνες από σήμερα για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Παιδείας, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει τις προτάσεις τους με ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα το κάνουν», υποστήριξε αρχικά ο Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε όμως η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών όταν ο «γαλάζιος» βουλευτής τον «πρέσαρε» λέγοντας του πως «ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών συγκεκριμένοι κωδικοί. Η δική σας τοποθέτηση είναι ότι μέχρι σήμερα δεν λάβατε τίποτα. Η δική μου άποψη είναι ότι οι Ένοπλες δυνάμεις πρέπει να ανησυχούν περισσότερο». 

Ο Γιώργος Χουλιαράκης τότε απάντησε πως «και εγώ άκουσα τον υπουργό Άμυνας να τοποθετείται με ακρίβεια και με κωδικούς, περιμένουμε να σταλούν και να αξιολογηθούν», επαναλαμβάνοντας ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν στη διάθεση τους έναν χρονικό ορίζοντα τριών μηνών προκειμένου να καταθέσουν τις δικές τους ισοδύναμες προτάσεις οι οποίες θα αφορούν ισοδύναμα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και κατόπιν το υπουργείο Οικονομικών θα τις αξιολογήσει. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.