search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21
MENU CLOSE

Πασίγνωστο μέντιουμ των Ταρώ, στα χέρια της Ασφάλειας για απάτη (Photos-Video)

01.07.2016 16:29
Πασίγνωστο μέντιουμ των Ταρώ, στα χέρια της Ασφάλειας για απάτη (Photos-Video) - Media

 

Ένα από τα πιο διάσημα μέντιουμ της κοσμικής Αθήνας, με πελάτες πασίγνωστες Ελληνίδες και ξένους ηθοποιούς (ένας από αυτούς ήταν και ο Τούρκος Χαλίτ Εργκέντζ γνωστός στην Ελλάδα από τον ομώνυμο ρόλο στο σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»), κομμωτές, μοντέλα, παρουσιαστές  και δημοσιογράφους, συνελήφθη μαζί με τέσσερις ακόμα συνεργάτες της από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την κατηγορία ότι προσποιούμενα τα μέντιουμ λειτουργούσαν γραφείο χαρτομαντείας και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το 44χρονο «μέντιουμ» υποστήριζε ότι κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και έχει το κληρονομικό ταλέντο να προβλέπει το μέλλον μέσα από τις κάρτες ταρώ, με συχνή παρουσία στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων και περιοδικών ποικίλης ύλης, ενώ διατηρούσε δύο γραφεία «χαρτομαντείας» στο Σύνταγμα και το Περιστέρι.

Με το πρόσχημα ότι μπορούσε με διάφορα «μάγια» και άλλα «θαυματουργά σκευάσματα» να προστατέψει τους «πελάτες» που την επισκέπτονταν, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα από το «κακό», τους αποσπούσε πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά .

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το μέντιουμ έπειτα από καταγγελία  «πελάτισσας» που επισκεπτόταν το γραφείο της και της είχε αποσπάσει συνολικά το ποσό των 52.500 ευρώ, ισχυριζόμενο ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένεια της καταγγέλλουσας στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει.

Μάλιστα, η 44χρονη ισχυριζόμενη πως ο άντρας της «πελάτισσας» της θα «πάθαινε κακό» μέχρι την 01-07-2016, απαιτούσε επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ.

Αντιλαμβανόμενη την πλεκτάνη που της είχε στήσει το μέντιουμ, το θύμα κατήγγειλε τη δράση της 44χρονης «μάντισσας» και των συνεργατών της στην Ασφάλεια Αττικής.  

Την περασμένη Πέμπτη η «πελάτισσα» επισκέφτηκε το μέντιουμ και της έδωσε το ποσό των 650 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να «γλυτώσει» το σύζυγό της από ένα πολύ άσχημο γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ανυποψίαστη η 44χρονη πήρε τα χρήματα, αλλά λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω έχοντας τα χρήματα στην κατοχή της, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, οι οποίοι έκαναν έφοδο στο γραφείο που λειτουργούσε στο Σύνταγμα.

Στο χώρο εργάζονταν επιπλέον, ως «μέντιουμ» η 59χρονη και η 42χρονη, ενώ η 40χρονη εργαζόταν στην υποδοχή για την κατεύθυνση των πελατών και η 35χρονη ήταν βοηθητικό προσωπικό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση, κατά την οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία είχαν αποσπάσει από ακόμη μία πελάτισσά τους, από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περίπου το ποσό των 20.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 97 χρυσές λίρες Αγγλίας,
  • 710 ευρώ,
  • (90) δολάρια ΗΠΑ,
  • πιστόλι κρότου με 14 αβολίδοτα φυσίγγια των 9mm,
  • δυο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • δυο (2) tablets,
  • διάφορα κέρινα ομοιώματα,
  • γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια,
  • πέντε βιβλία μαγείας,
  • μαχαίρι,
  • βιβλιάρια τραπέζης,
  • δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (usb) και
  • ατζέντες με στοιχεία πελατών.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν πρωινές ώρες χθες (30-06-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21