search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Αμερικάνος πολιτικός: «Το Brexit φέρνει το τέλος»

01.07.2016 17:59
Αμερικάνος πολιτικός: «Το Brexit φέρνει το τέλος» - Media
 
Τον κίνδυνο παγκόσμιας κρίσης τεραστίου μεγέθους προβλέπει ο γνωστός αμερικάνος πολιτικός Ρον Πωλ, με αφορμή -αλλά όχι αιτία…- το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου».
 
Ο Ρον Πωλ, ο οποίος προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, εκτίμησε ότι η Ε.Ε. «δεν πρόκειται να λειτουργήσει από εδώ και πέρα», μιλώντας στο CNBC. «Πραγματικά φθάνει το τέλος. Δεν θα έλθει αύριο ή μεθαύριο, αλλά οι πολίτες θα είναι πολύ δυσαρεστημένοι. Το τέλος έρχεται, αλλά δεν έρχεται λόγω της διάλυσης (σ.σ. της Ε.Ε.)».
 
Ο Πωλ έκανε λόγο για «κακή δημοσιονομική πολιτική» σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι όσο τα επιτόκια θα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, οι αγορές θα παράγουν «φούσκες», καθώς τα επιτόκια «οδηγούν τους ανθρώπους να κάνουν λάθη στην αγορά ομολόγων» και εκτιμώντας ότι το Brexit, αν και σημαντικό ως γεγονός το οποίο σόκαρε της αγορές δεν είναι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης.
 
Κατά τον Πωλ, «η καταστροφή δεν έρχεται παρά μόνο αν υπάρξει κάτι που προηγείται και αυτό είναι η νομισματική πολιτική, τα τεχνητά χαμηλά επιτόκια, τα μηδενικά επιτόκια. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια και δεν έχει ακόμα διορθωθεί και ούτε πιστεύω ότι θα διορθωθεί σωστά. Μένουμε από ατμό», κατέληξε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:11