search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Συρία

02.07.2016 14:00
Γερμανία: Ο  Χορστ Ζεεχόφερ θέλει να ξαναρχίσουν οι απελάσεις στη Συρία - Media
 
Σχεδόν καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Συρία, που, παρά τις προσπάθειες για εκεχειρία, συνεχίζει να σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο.
 
Τουλάχιστον 30 πολίτες σκοτώθηκαν από σφοδρούς βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας σε προάστιο της Δαμασκού στα βορειοανατολικά της πόλης, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της εκτέλεσης πιλότου της συριακής αεροπορίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.
 
Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι  στόχος των βομβαρδισμών ήταν ένα κέντρο υγείας, ένα σχολείο, αλλά και μια κατοικημένη περιοχή, στην πόλη Τζαϊρούντ. Πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία εφαρμόζεται τοπική συμφωνία εκεχειρίας με το στρατό της Συρίας.
 
Η περιοχή αυτή, έχει επίσης εξελιχθεί σε πραγματικό καταφύγιο για τις χιλιάδες των αμάχων που εγκαταλείπουν άλλες εμπόλεμες περιοχές. Το Παρατηρητήριο σημείωσε ότι από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν δεκάδες άμαχοι, καθώς η περιοχή δέχτηκε και πυρά πυροβολικού.
 
Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν σε εκδίκηση για την εκτέλεση πιλότου της συριακής αεροπορίας, που χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτό του και συνελήφθη από τους αντάρτες στην περιοχή αυτή, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:50