search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:26
MENU CLOSE

Το Άγαλμα της Ελευθερίας απεικονίζει άνδρα, σύμφωνα με νέα θεωρία

02.07.2016 14:51
Το Άγαλμα της Ελευθερίας απεικονίζει άνδρα, σύμφωνα με νέα θεωρία - Media
 
Το Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο είναι το σύμβολο, όχι μόνο της Νέας Υόρκης, αλλά και των ΗΠΑ, επί μακρόν θεωρείτο ότι απεικονίζει μια γυναίκα. Συγκεκριμένα, θεωρείτο ότι το μοντέλο που ο γλύπτης που το σχεδίασε, ο Φρεντερίκ Ωγκίστ Μπαρτολντί, χρησιμοποίησε για το πρόσωπο της Ελευθερίας ήταν η μητέρα του, Σαρλότ.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με νέα θεωρία, το μοντέλο για το άγαλμα ήταν ο αδελφός του γλύπτη. Συγκεκριμένα, μια συγγραφέας και δημοσιογράφος, η Ελίζαμπεθ Μίτσελ, υποστήριξε ότι συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά της μητέρας του Μπαρτολντί με αυτά του αγάλματος, διαπίστωσε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές.
 
Η Μίτσελ συμπλήρωσε ότι «ψάχνοντας στους φακέλους του Μπαρτολντί, ανακάλυψα φωτογραφίες του αδελφού του και παρατηρώντας προσεκτικά διαπίστωσα ότι έμοιαζε αληθινά με το άγαλμα. Από την ενηλικίωσή του, ο αδελφός του γλύπτη είχε χάσει τα λογικά του και ο Μπαρτολντί είχε την ευθύνη να τον επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα, μερικές φορές περνώντας ώρες παρατηρώντας τον, αφού ο αδελφός του δεν μιλούσε».
 
Δημοσίευμα της εφημαρίδας Telegraph αναφέρει ότι το μοντέλο για το άγαλμα (το οποίο σχεδιάστηκε από τον Μπαρτολντί, κατασκευάστηκε από τον Γκυστάβ Άιφελ και αποτέλεσε δώρο της Γαλλίας προς τις ΗΠΑ) ποτέ δεν ήταν γνωστό και ότι οι επιστήμονες απλώς εκτιμούσαν ότι ήταν η μητέρα του γλύπτη. Πάντως, ιστορικά τα αγάλματα της Ελευθερίας ήταν «θηλυκού» γένους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:26