search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:47
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: «Ο νόμος “Παππά-Σπίρτζη” πρέπει να καταργηθεί»-Παππάς: «”Ηχώ” των ιδιοκτητών η ΝΔ»

03.07.2016 14:43
Κουμουτσάκος: «Ο νόμος "Παππά-Σπίρτζη" πρέπει να καταργηθεί»-Παππάς: «"Ηχώ" των ιδιοκτητών η ΝΔ» - Media
 
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επιστολή του ευρωπαίου Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «η επιστολή-κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιό της κυβέρνησης, να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες, να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων. Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του “υπουργού Προπαγάνδας”, η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της κυβέρνησης».
 
Κατά τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Η απάντηση που έσπευσε να εκδώσει ο κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται. Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό».
 
Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει. Ο νόμος “Παππά-Σπίρτζη” πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από “υπουργούς-καναλάρχες”. Οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση  αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».
 
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Παππάς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «η αλληλογραφία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα του ομίλου Καθημερινής-Σκάι είναι γνωστή εδώ και καιρό και δεν έχει σχέση με την διαδικασία των αδειών.
 
Εμείς καλωσορίζουμε την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας για άδεια από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Υπογραμμίζουμε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τα ιδιαίτερα συμφέροντα του όπως νομίζει. Η αποχή από την διαστρέβλωση και το ψέμα όμως μπορεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί από την αξιοπιστία του. Δεν μας προκαλεί λοιπόν έκπληξη.
 
Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι η “η ηχώ” των ιδιοκτητών, η ΝΔ δεν έχει σπεύσει να υιοθετήσει τις ανακρίβειες και να ζητήσει ακύρωση του διαγωνισμού και παραίτηση υπουργού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27