search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:58
MENU CLOSE

Λουκουμάδες με ροδάκινο

04.07.2016 08:55
loykoymades_me_rodakino.jpg

 

Εναλλακτικοί λουκουμάδες για όσους αγαπούν το ροδάκινο. Σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.

Για την γέμιση

2 ροδάκινα κομμένα σε κύβους

Μέλι

Κανέλα για πασπάλισμα

Για τον χυλό

3 φλ. νερό

30 γρ. νωπή μαγιά

3 κ.σ. ζάχαρη

2 ½ φλ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ρυζάλευρο

1 πρέζα αλάτι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ανακατεύουμε σε μπολ 1 φλιτζάνι νερό με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το ρυζάλευρο, ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνει ένα χυλός όχι πολύ πηκτός αλλά ούτε και αραιός.

Πλένουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στον χυλό. Βάζουμε το λάδι να κάψει και με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά χυλό στο τηγάνι να τηγανιστεί και να ροδίσει. 

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ιδανικά, τους συνοδεύουμε με παγωτό.

 

Πηγή: chefoulis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57