search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:32
MENU CLOSE

Κοτόπουλο με αρακά στη γάστρα

04.07.2016 08:59
kotopoylo_me_araka_sti_gastra.jpg

Λαδερό και πεντανόστιμο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι μας.

 

Λαδερό και πεντανόστιμο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι μας.

1.200 γρ. κοτόπουλο

500 γρ. αρακά

1 φλ. ρύζι

2 καρότα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 pummaro

Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 ½ ποτήρια νερού

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και σοτάρουμε το κοτόπουλο ολόκληρο να το θωρακίσουμε κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5-7 λεπτά ακόμη και βάζουμε σε γάστρα το κοτόπουλο.  

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παράλληλα βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, σοτάρουμε  τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον αρακά και το ρύζι ,προσθέτουμε το pummaro, το 1- 1/2 ποτήρι νερό  κι αφού το κοτόπουλο ήδη ψήνεται για περίπου 35-40 λεπτά , αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στη γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε στον φούρνο να ψηθούν όλα μαζί για τα υπόλοιπα 15-20 λεπτά. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και την κεφαλογραβιέρα, αφήνουμε να τελειώσει το ψήσιμο χωρίς καπάκι, να λιώσει το τυρί κι είναι έτοιμο να σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

 

Πηγή: chefoulis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:31