search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Απεργία με το «πρώτο κουδούνι» αποφάσισαν οι δάσκαλοι

04.07.2016 13:34
Μέλος ΔΟΕ: «Θα αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες» - Media
 
Τη συγκρουσιακή διάθεση των δασκάλων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιβεβαίωσαν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΔΟΕ, κατέληξε σε πλαίσιο κινητοποιήσεων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
 
Συγκεκριμένα, η ΔΟΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων. Νωρίτερα, την Τετάρτη 31 Αυγούστου οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας με κυρίαρχα αιτήματα, την άμεση πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση. 
 
Επίσης, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κύκλος Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων σε όλη τη χώρα και Ολομέλεια Προέδρων, με τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ να εισηγείται επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με τη μορφή τριήμερων ή πενθήμερων απεργιών.
 
Τα βασικά αιτήματα της ΔΟΕ είναι:
 
• Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.
• 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
• Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
• Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
• Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
• Μείωση διδακτικής ύλης.
• Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33