search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:33
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Συνεχίζεται η «μάχη» με τα σκουπίδια

04.07.2016 16:58
Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Κέρκυρα - Ξεριζώθηκαν δέντρα από τους θυελλώδεις ανέμους - Media

Μία ατελείωτη, 24ωρη μάχη με τα σκουπίδια δίνει ο δήμος Κέρκυρας προκειμένου να ολοκληρώσει το συντομότερο την αποκομιδή των σκουπιδιών, που ξεκίνησε, μετά το τέλος της ομηρίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από τους κατοίκους του, το περασμένο Σάββατο.

 

Μία ατελείωτη, 24ωρη μάχη με τα σκουπίδια δίνει ο δήμος Κέρκυρας προκειμένου να ολοκληρώσει το συντομότερο την αποκομιδή των σκουπιδιών, που ξεκίνησε, μετά το τέλος της ομηρίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου από τους κατοίκους του, το περασμένο Σάββατο.

«Τελείωσε μια πολιορκία της Κέρκυρας, η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο διαμαρτυρίας. Καταβάλλουμε από το περασμένο Σάββατο τεράστια προσπάθεια. Ζητάμε την υπομονή των κατοίκων και επισκεπτών μας για την αποσυμφόρηση όλων των περιοχών», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο δήμος καλείται να προβεί στην αποκομιδή περισσοτέρων από 5.000 τόνων σκουπιδιών με κάθε πρόσφορο μέτρο, δημοτικό και ιδιωτικό, για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

«Το κόστος της αποκομιδής είναι τεράστιο και το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε όλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικολούζος.

Στις προθέσεις του δημάρχου είναι να ξεκινήσει άμεσα η ενδιάμεση διαχείριση της επεξεργασίας των απορριμμάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, επανέλαβε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στους κατοίκους του Τεμπλονίου, διευκρινίζοντας όμως πως η εγκατάσταση του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι, θέμα που προκαλεί την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, αποτελεί μονόδρομο, για την αποκατάσταση της περιοχής ».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Νικολούζος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις προτεραιότητες του είναι και η άμεση ενημέρωση των κατοίκων του Τεπλονίου για τον τρόπο χρήσης του δεματοποιητή, με ανάλογη ημερίδα, ακόμη και με επίσκεψη σε κατά τόπους ΧΥΤΑ, που λειτουργεί.

«Ο Δήμος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην ξαναζήσουμε την ίδια κατάσταση, που εξέθεσε την Κέρκυρα σε τεράστιο κίνδυνο, υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό, λόγω του όγκου των σκουπιδιών που είχαν κατακλύσει το νησί» είπε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:33