search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:28
MENU CLOSE

Τα «γυρίζει» ο Τραμπ: Δεν ήταν το Άστρο του Δαυίδ στην ανάρτηση για τη Χίλαρι

04.07.2016 17:46
Τα «γυρίζει» ο Τραμπ: Δεν ήταν το Άστρο του Δαυίδ στην ανάρτηση για τη Χίλαρι - Media

 

Ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σήμερα εναντίον των μέσων ενημέρωσης επειδή συνεχίζουν να αναπαράγουν την ανάρτηση στην οποία προέβη στο Twitter το Σάββατο ο δισεκατομμυριούχος μιας εικόνας-κολλάζ με την Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, εκατοδόλαρα, ένα άστρο του Δαυίδ και τη λεζάντα «η πιο διεφθαρμένη υποψήφια που έχει υπάρξει ποτέ!».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τραμπ ανήρτησε μια παρόμοια εικόνα, στην οποία το αστέρι του Δαυίδ—που βρίσκεται στη σημαία του Ισραήλ και που εξαναγκάζονταν από τους ναζί να φορούν οι Εβραίοι κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος—έχει αντικατασταθεί από έναν κύκλο. Το αρχικό μήνυμα διαγράφτηκε.

Σε νέα ανάρτηση του σήμερα ο Τραμπ ανέφερε πως το εξάκτινο αστέρι δεν παρέπεμπε στο άστρο του Δαυίδ, τονίζοντας πως το άστρο θα μπορούσε να παραπέμπει σε αστέρι σερίφη, που έχει το ίδιο σχήμα, εκτός από μικρότερους κύκλους στις άκρες των έξι ακτίνων, ή σε ένα «απλό αστέρι».

«Τα ανέντιμα μέσα ενημέρωσης κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να περιγράψουν ένα αστέρι σε ένα tweet ως το άστρο του Δαυίδ παρά ένα αστέρι του σερίφη, ή ένα απλό αστέρι», επισήμανε στην νέα του ανάρτηση, δύο μέρες μετά την δημοσίευση της εικόνας που προκάλεσε κατακραυγή και σύγχυση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Την Κυριακή το ειδησεογραφικό μέσο Mic News ανέφερε ότι η εικόνα είχε πρωτύτερα κοινοποιηθεί σε ένα φόρουμ σε μια νεοναζιστική ιστοσελίδα. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επιβεβαίωσε πως η εικόνα είχε αναρτηθεί αρχικά σε αυτή την ιστοσελίδα στις 22 Ιουνίου.

«Αυτές οι εικόνες αναρτώνται ξανά και ξανά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολλά φόρουμ ιστοσελίδων», δήλωσε ο Εντ Μπρουκόβερ, ένας ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, σημειώνοντας πως: «Δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόθεση αντισημιτισμού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:28