19/04/2019 10:33:12
2.12.2009

« Τσάκωσαν» 462.260 λαθραία πακέτα τσιγάρων

« Τσάκωσαν» 462.260 λαθραία πακέτα τσιγάρων - Media

Νωρίς  χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν   έξω από το Νέο λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας ένα ζευγάρι, από την  Ουγγαρία και μερικούς  μικροπωλητές οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε οδηγούς φορτηγών λαθραία τσιγάρα. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν ογδόντα  πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα τσιγάρα είχαν παραλάβει από Τελωνειακό υπάλληλο στην  Ηγουμενίτσα στον οποίο σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του καθώς και  σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν 1218 πακέτα  παράνομων τσιγάρων.

Κατ’ εντολή Εισαγγελέα, διενεργήθηκε καταμέτρηση στις αποθήκες φύλαξης κατασχεμένων τσιγάρων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, της οποίας υπεύθυνος ήταν ο τελωνειακός υπάλληλος που συνελήφθει, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι από σύνολο 579.892 πακέτων τσιγάρων που από τα παραστατικά προκύπτει ότι εισήχθησαν ως κατασχεθέντα την τελευταία διετία στις αποθήκες της παραπάνω Υπηρεσίας, λείπουν τετρακόσιες εξήντα δύο χιλιάδες (462.260) πακέτα τσιγάρων, η αξία των οποίων ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο πεντακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες και τετρακόσια πενήντα οκτώ ευρώ.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας. Τα λαθραία τσιγάρα και το όχημα κατασχέθηκαν ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.