search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:03
MENU CLOSE

Φάρατζ και Τζόνσον «στο στόχαστρο» της Ευρώπης: Θυμίζουν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο

05.07.2016 09:51
Φάρατζ και Τζόνσον «στο στόχαστρο» της Ευρώπης: Θυμίζουν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο - Media

Τους «θλιβερούς ήρωες» του Brexit χλεύασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

 

Τους «θλιβερούς ήρωες» του Brexit χλεύασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Απλώς διαπιστώνω ότι οι χθεσινοί λαμπροί ήρωες του Brexit είναι οι θλιβεροί ήρωες του σήμερα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα των ευρωβουλευτών.

«Αυτοί που προκάλεσαν αυτό το αποτέλεσμα στη Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείπουν τη σκηνή ο ένας μετά τον άλλον: ο Τζόνσον, ο Φάρατζ, ο ένας , ο άλλος…Πρόκειται για εθνικιστές-ρετρό, όχι για πατριώτες. Οι πατριώτες δεν εγκαταλείπουν το πλοίο όταν η κατάσταση δυσκολεύει, παραμένουν», συνέχισε.

«Οι υποστηρικτές του Brexit μου θυμίζουν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται», σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου Γκι Φερχόφστατ.

Μύδροι Βέμπερ κατά Φάρατζ και Τζόνσον: Δειλή συμπεριφορά και πλήρης έλλειψη σχεδίου

«Πολιτικοί της κατηγορίας ενός (Νάιτζελ) Φάρατζ και ενός (Μπόρις) Τζόνσον είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την απώλεια εμπιστοσύνης στην πολιτική και όχι η Ευρώπη», είπε σε συνέντευξή του στην σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας Neuen Osnabrücker Zeitung ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Γερμανός πολιτικός κατηγόρησε επίσης τους δύο παραιτηθέντες Βρετανούς πολιτικούς ότι ευθύνονται για την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών σε όλη την Ευρώπη.

Ο Βέμπερ καταφέρθηκε ιδιαίτερα κατά του Μπόρις Τόνσον: «Το να διχάζει καταρχάς τη χώρα του και μετά να το βάζει στα πόδια είναι δειλή συμπεριφορά και αποκαλύπτει την πλήρη έλλειψη σχεδίου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15