search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:12
MENU CLOSE

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας

05.07.2016 11:16
Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας - Media

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συνοδευόμενη από στελέχη της ΓΓΙΦ, επισκέφθηκε χθες, 4/7/2016, τις γυναικείες φυλακές  Ελεώνα Θήβας.

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συνοδευόμενη από στελέχη της ΓΓΙΦ, επισκέφθηκε χθες, 4/7/2016, τις γυναικείες φυλακές  Ελεώνα Θήβας.

Αρχικά, συνομίλησαν με τον Διευθυντή του καταστήματος, κ. Μακρή και το διοικητικό προσωπικό,  τους οποίους ενημέρωσαν για τις δράσεις της ΓΓΙΦ αναφορικά με  τον κοινωνικό αποκλεισμό των γυναικών, αλλά και τις προτάσεις της στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για προτάσεις, που αφορούν σε ευνοϊκότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό θετικών δράσεων μέσα στη φυλακή.

Επίσης, τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι των κρατούμενων γυναικών, με πρωτοβουλίες και δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα διαβίωσής τους, τόσο εντός των καταστημάτων κράτησης, όσο και κατά την διαδικασία επανένταξής τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας».

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας  συνομίλησε με κρατούμενες γυναίκες  και άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους.  Το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορούσαν στην ανάγκη τους για ενημέρωση και στήριξη σχετικά με νομικά ζητήματα.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η Γενική Γραμματέας πρότεινε την λεπτομερή  καταγραφή των αιτημάτων τους, τα οποία θα αποσαφηνιστούν με εξειδικευμένο νομικό προσωπικό σε μια επόμενη συνάντηση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προοπτική προσέλκυσης δωρεών για τις κρατούμενες γυναίκες, τόσο από συνεργαζόμενους φορείς, όσο και από την κοινωνία των πολιτών.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας πρόσθεσε ότι «παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, η ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για τα προβλήματα των φυλακισμένων γυναικών κρίνεται επιτακτικότερη από ποτέ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15