search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:05
MENU CLOSE

Βούτσης: Μέχρι το τέλος Ιουλίου η συζήτηση για εξεταστική για την περίοδο Βαρουφάκη και capital controls

05.07.2016 11:46
Βούτσης: Μέχρι το τέλος Ιουλίου η συζήτηση για εξεταστική για την περίοδο Βαρουφάκη και capital controls - Media

Το αργότερο μέχρι τέλους Ιουλίου θα συζητηθεί στη Βουλή το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη και την επιβολή capital controls, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

 

Το αργότερο μέχρι τέλους Ιουλίου θα συζητηθεί στη Βουλή το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη και την επιβολή capital controls, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση δήλωσε ο Νίκος Βούτσης και αν και παραδέχθηκε ότι “βεβαίως υπήρξε καθυστέρηση” τόνισε πως και κατά το παρελθόν «υπήρξαν περιπτώσεις που η συζήτηση δεν έγινε ποτέ». 

Νωρίτερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στον Νίκο Βούτση τόσο για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση της ΝΔ παρόλο που έχει κατατεθεί από το τέλος Μαρτίου δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην Ολομέλεια όσο και για την συνολική λειτουργία της Βουλής, μετά και την σχετική επιστολή που έχει αποστείλει στον Νϊκο Βούτση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Το πώς θα ασκήσω τον υπερκομματικό μου ρόλο, ο καθένας δοκιμάζεται στην κοινωνία και στη Βουλή και ο καθένας κρίνεται», υποστήριξε ο Νίκος Βούτσης σχετικά με την «γαλάζια»… παράσταση διαμαρτυρίας τονίζοντας: «Το καμπανάκι της Δημοκρατίας καλό είναι να το χτυπάμε για όσα θέματα χρειάζεται και όταν χρειάζεται και για όπου χρειάζεται. Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα της ΝΔ επανέρχεται στο προσκήνιο την ίδια στιγμή με τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ για την περίοδο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη που περιέχονται στο βιβλίο του αμερικανού οικονομολόγου. 

«Οι αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κάνουν πιο επιτακτική τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτή τη σκοτεινή περίοδο» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος το πρωί στον ΣΚΑΙ, με αφορμή το Σχέδιο Β του Γιάνη Βαρουφάκη που αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο αμερικανός οικονομολόγος. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ακόμα πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πριν τρεις μήνες (30 Μαρτίου) αίτηση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Τσίπρα-Βαρουφάκη, που στοίχισε πολλά δισεκ. στον ελληνικό λαό όπως ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, καταγγέλλοντας παράλληλα απάθεια σε κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:04