search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:25
MENU CLOSE

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή «χέρι-χέρι» στην ιδρυτική διακήρυξη της «Πλεύσης Ελευθερίας» (Photos)

05.07.2016 16:45
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή «χέρι-χέρι» στην ιδρυτική διακήρυξη της «Πλεύσης Ελευθερίας» (Photos) - Media

Η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από την Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της «Πλεύση Ελευθερίας».

Η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από την Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της «Πλεύση Ελευθερίας».

Κατά την έξοδό της από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα. Είναι η ημέρα που θυμόμαστε το μεγάλο «Όχι» που είπαμε και που εξακολουθεί να ισχύει. Σήμερα, είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Πλεύση Ελευθερίας, γιατί καταθέσαμε την ιδρυτική μας διακήρυξη σηματοδοτώντας ότι το «Όχι» θα το υπερασπιστούμε ανυποχώρητα και μέχρι τέλους».

Η ιδρυτική διακήρυξη της «Πλεύση Ελευθερίας», μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

● Με συνείδηση της ιστορικής πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε και συναίσθηση της ιστορικής μας ευθύνης.

– Να αντισταθούμε.

– Να μην σκύψουμε το κεφάλι.

– Να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς.

– Να καθορίσουμε εμείς το περιεχόμενο της ζωής μας και να υπερασπισθούμε τα συλλογικά αξιακά και δημοκρατικά κεκτημένα, αλλά και τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όσων δεν έχουν φωνή.

● Με επίγνωση ότι ξεκινάμε έναν αγώνα απελευθέρωσης, απέναντι στις δυνάμεις που προσπαθούν να μας καθυποτάξουν, απέναντι σε συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση και απέναντι σε κατεστημένα που επιδιώκουν να κυριαρχούν πάνω στις ανθρώπινες ζωές.

● Έναν ανυποχώρητο αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού της μνημονιακής δεσποτείας, του ολοκληρωτισμού της ευρωγραφειοκρατίας, της χρεοκρατίας, της τραπεζοκρατίας και των συμφερόντων και ολιγαρχιών που υποστυλώνουν, τροφοδοτούν και ωφελούνται από αυτό το αντιδημοκρατικό καθεστώς, που περιφρονεί τη δημοκρατία και δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και με την αυτοθυσία πολλών πριν από εμάς, που έδωσαν τη ζωή, την υγεία, την ελευθερία τους.

● Έναν αγώνα απέναντι σε ένα απολυταρχικό – αυταρχικό καθεστώς και ένα ολιγαρχικό διαπλεκόμενο κατεστημένο, που χρησιμοποιούν νομισματικούς εκβιασμούς, τραπεζική τρομοκρατία και μιντιακή προπαγάνδα για να διαιωνίζονται.

● Που εγκαθιδρύουν συνθήκες μόνιμης «έκτακτης ανάγκης», επισείουν απειλές ανθρωπιστικής καταστροφής, επιβάλλουν οικονομική – φορολογική εξουθένωση και επιστρατεύουν οικονομικό – ψυχολογικό πόλεμο προκειμένου να κυριαρχούν.

● Ξεκινάμε έναν αγώνα που εμπνέεται από τις ιστορικές κοινωνικές διεκδικήσεις και μάχες, που διαπότισαν την διαδρομή των ανθρώπων και των λαών προς την ελευθερία.

Παράλληλα, το κόμμα της Ζωής Κωσταντοπούλου, μεταξύ των άλλων, παλεύει για:

– Την συλλογική μας απελευθέρωση από το μνημονιακό καθεστώς και τις συνθήκες αμφισβήτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.

– Την υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού μας και την ανάκτηση της δημοκρατικής, λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

– Την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, με κάθε πρόσφορο μέσο. Για την δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας, με την εκτέλεση της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για το Δίστομο.

– Την άσκηση όλων των δικαιωμάτων του κράτους έναντι κάθε υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών στελεχών και εταιριών, ελληνικών και αλλοδαπών, που ζημίωσαν τη χώρα μέσω συμβάσεων διαφθοράς και απομύζησης δημοσίου χρήματος. Για την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων στις διεθνείς συνθήκες διαδικασιών ανάκτησης των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

– Την προστασία της δημόσιας περιουσίας και ιδιοκτησίας, του δημοσίου πλούτου, των δημοσίων αγαθών και συνολικά του δημοσίου συμφέροντος. Για την ανάκτηση του ελέγχου όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που υφαρπάχθηκαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και την οριστική διάλυση του τελευταίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:25