search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:13
MENU CLOSE

Φαβορί η Τερίσα Μέι για διάδοχος του Κάμερον- Εκτός κούρσας ο Λίαμ Φοξ

05.07.2016 18:19
Σφαγή στους Τόρις: Ακονίζονται μαχαίρια κατά της Μέι - Media
 
Προβάδισμα έναντι των άλλων διεκδικητών της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος πήρε η Τερίσα Μέι, καθώς αναδείχθηκε πρώτη στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του διαδόχου του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
 
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των βουλευτών των Συντηρητικών η υπουργός Εσωτερικών συγκέντρωσε 165 ψήφους και δεύτερη κατετάγη η υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ με 66 ψήφους υπέρ της. Ο υπέρμαχος του Brexit που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. Μάικλ Γκόουβ ήταν τρίτος με 48 ψήφους υπέρ του.
 
Ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ συγκέντρωσε 34 ψήφους και ο Λίαμ Φοξ βρέθηκε στην τελευταία θέση με 16 ψήφους υπέρ του με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος.
 
Η διαδικασία αυτή, η οποία ακολουθεί την απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και την απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ε.Ε., προβλέπει τη διεξαγωγή σειράς ψηφοφοριών μεταξύ των βουλευτών των Συντηρητικών έως οι υποψήφιοι να μειωθούν σε δύο διεκδικητές. Κατόπιν τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για να αποφασίσουν τον νικητή. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται την 9η Σεπτεμβρίου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:12