search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Σε οριακό σημείο η Βενεζουέλα: 500 γυναίκες εισέβαλαν στην Κολομβία για να αγοράσουν τρόφιμα (Photos – Video)

06.07.2016 09:03
Σε οριακό σημείο η Βενεζουέλα: 500 γυναίκες εισέβαλαν στην Κολομβία για να αγοράσουν τρόφιμα (Photos - Video) - Media

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η Βενεζουέλα η οποία μαστίζεται από οικονομική κρίση.

 

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η Βενεζουέλα η οποία μαστίζεται από οικονομική κρίση.Περίπου 500 γυναίκες από τη Βενεζουέλα έσπασαν τον κλοιό των στρατιωτών στα σύνορα με την Κολομβία, που έχουν κλείσει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, και εισέβαλαν στην Κολομβία για να μπορέσουν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, καθώς η πατρίδα τους αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ντυμένες στα λευκά, οι γυναίκες που προέρχονταν στην πλειονότητά τους από την πολιτεία Τάτσιρα, στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των στρατιωτών ανάμεσα στα μεθοριακά φυλάκια στη Βενεζουέλα Σιμόν Μπολίβαρ και στην Κολομβία Φρανσίσκο ντε Πάουλα Σανταντέρ, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης στη Βενεζουέλα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού κατάφεραν να περάσουν στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι γυναίκες μετέβησαν στην πόλη Κούκουτα, στη βορειοανατολική Κολομβία, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, προτού πάρουν τον δρόμο της επιστροφής περίπου δύο ώρες αργότερα.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, της κύριας πηγής του εισοδήματός της. Στο 80% ανέρχονται οι ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ρύζι, η ζάχαρη ή το χαρτί υγείας, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datanalisis.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε με το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, το οποίο αποφάσισε τον Αύγουστο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.Η δράση των ανταρτών, των παραστρατιωτικών, των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, όπως και εν γένει των λαθρεμπόρων, έχει πολλαπλασιαστεί στην συνοριογραμμή μεταξύ των δύο χωρών που έχει έκταση 2.219 χιλιομέτρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:02