search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:14
MENU CLOSE

Και επίσημα οι παραιτήσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

06.07.2016 09:05
Και επίσημα οι παραιτήσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - Media

Σε μαζικές παραιτήσεις προχώρησαν στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο πλαίσιο της αντικατάστασης των επικεφαλής του Ταμείου, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

 

Σε μαζικές παραιτήσεις προχώρησαν στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο πλαίσιο της αντικατάστασης των επικεφαλής του Ταμείου, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, την παραίτησή τους υπέβαλαν, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αρης Ξενόφος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Κουτσός και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Αναστάσιος Γάγαλης, ενώ ο πρόεδρος του ΤΧΣ, κ. Γιώργος Μιχελής, φαίνεται ότι θα παραμείνει στη θέση του για ένα διάστημα.

Οι παραιτήσεις θα έχουν ισχύ από 18 Ιουλίου ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αντικατάστασης τους.

«Με την ολοκλήρωση ενός σημαντικού και επιτυχημένου έργου η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υπέβαλε την παραίτησή της, με ισχύ την 18η Ιουλίου 2016, προκειμένου να διευκολύνει τις μελλοντικές επιλογές για το ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το ΤΧΣ στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία. Το Γενικό Συμβούλιο στη χτεσινή του συνεδρίαση ευχαρίστησε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ.κ. Άρη Ξενόφο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιώργο Κουτσό Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αναστάσιο Γάγαλη Μέλος, για την πολύτιμη συνεισφορά τους όλο το διάστημα της θητείας τους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στα επόμενα βήματα της επαγγελματικής τους πορείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει ότι η Επιτροπή Επιλογής, με τη βοήθεια διεθνώς αναγνωρισμένου συμβούλου, καθορίζει τα προσόντα και τα κριτήρια επιλογής των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, η Επιτροπή προτείνει στον ΥΠΟΙΚ λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων για τη συγκεκριμένη θέση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:14