search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:19
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος προς παγκόσμιους ηγέτες: Αν θέλετε να βοηθήσετε τους Σύρους, σταματήστε να χρηματοδοτείτε τον πόλεμο (Video)

06.07.2016 09:33
Ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα συναντηθεί με τον Μάικ Πομπέο - Media

Στο μήνυμα του ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως πιστέυει ακράδαντα οτι η επίτευξη ειρήνης στην Συρία είναι δύνατη.

Στο μήνυμα του ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως πιστεύει ακράδαντα οτι η επίτευξη ειρήνης στην Συρία είναι δυνατή. Αναφέρθηκε με σκληρά λόγια σε παγκόσμιους ηγέτες που μιλούν για προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης και την ίδια στιγμή χρηματοδοτούν τον πόλεμο μέσω της πώλησης όπλων. 

«Ενώ άνθρωποι υποφέρουν, απίστευτες ποσότητες χρημάτων ξοδεύονται για να προμηθευτούν οι μαχητές όπλα», είπε ο Πάπας στο βίντεο του, που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου. 

Τόνισε πως μερικές από τις χώρες που προμηθεύουν τα όπλα «είναι μέσα σε αυτές που μιλούν για είρηνη. Πως μπορείς να πίστευεις σε κάποιον που σε χαϊδεύει με το δεξί χέρι και σε χτυπάει με το αριστερό;»

O Πάπας ενθάρρυνε όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, ανεξαρτήτου ηλικίας φύλου και φυλής, να χρησιμοποιήσουν την Ιερή Χρονιά Ευσπλαχνίας ως μια περίσταση για να «κατανικήσουμε την αδιαφορία και να αναγγείλουμε με δύναμη ότι η ειρήνη στην Συρία είναι εφικτή! Η ειρήνη στην Συρία είναι εφικτή!». 

Το μήνυμά του συνοδεύτηκε από την αναγγελία μιας νέας εκστρατείας της Καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Caritas Internationalis» με το όνομα «Συρία: η ειρήνη είναι εφικτή». 

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία, που βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο του, έχει στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 270 χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν περισσότεροι από 4,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες στις κοντινές χώρες, και ένα επιπρόσθετο 8 εκτομμυρίων Σύρων που πιστεύεται ότι έχουν αναγκαστεί σε εσωτερική μετανάστευση εξαιτίας τους πολέμου. 

Όλοι μας θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την Συρία, αλλά μόνο πολιτική λύση».

Ενθάρρυνε τους ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης να «ενώσουν τις δυνάμεις τους» για να διασφαλιστεί η ειρήνη στην Συρία. Αυτό, δήλωσε, «θα είναι ένα μεγάλο παράδειγμα ευσπλαχνίας και αγάπης, το οποίο θα είναι για το καλό ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:18