search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:34
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες πληρώνουν ακόμα το λογαριασμό της δήθεν διαπραγμάτευσης και του τραγικού δημοψηφίσματος

06.07.2016 11:25
Μητσοτάκης: Οι Έλληνες πληρώνουν ακόμα το λογαριασμό της δήθεν διαπραγμάτευσης και του τραγικού δημοψηφίσματος - Media

«Ο ελληνικός λαός πρέπει, επιτέλους, να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει», δήλωσε, από τη Φρανκφούρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να προγραμματιστεί η συζήτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ για τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

 

«Ο ελληνικός λαός πρέπει, επιτέλους, να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει», δήλωσε, από τη Φρανκφούρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να προγραμματιστεί η συζήτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ για τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συναντήθηκε με τον ισχυρό άντρα της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην έδρα της Τράπεζας στη γερμανική πόλη, προκειμένου να του παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κληθείς να σχολιάσει τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν, με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις, τον λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης, που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σήμερα, είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη, να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο. Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματιστεί η σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα», επανέλαβε.

Η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ντράγκι διήρκησε 50 λεπτά, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και συζήτησαν για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας, συνολικά. «Εξήγησα στον κ. Ντράγκι, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος και θα προσελκύσουν επενδύσεις, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μία πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα απογοητευμένοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση.

 

Εξαπολύοντας επίθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μία τέτοια έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, αντί να μειώσει τις δαπάνες αυξάνει τους φόρους και δυστυχώς στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15