search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:19
MENU CLOSE

Κυρώσεις της Ουάσιγκτον στη Βόρεια Κορέα και στον Κιμ Γιονγκ-Ουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

06.07.2016 16:50
Ο Κιμ «βρυχάται» και πάλι: Κατασκευάζει υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων - Media

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε ανώτατους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, και στον Κιμ Γιονγκ-Ουν, για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

 

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής επέβαλε κυρώσεις σε ανώτατους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας σήμερα, ανάμεσα τους και τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν για «διαβόητες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Οι κυρώσεις, που αφορούν ακίνητες περιουσίες και άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε περιοχές εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ, επεκτείνονται σε ακόμη δέκα άτομα και πέντε οντότητες, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του.

«Υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ-Ουν, η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να μεταχειρίζεται με ανεπίτρεπτη βαναυσότητα και να προκαλεί δεινά σε εκατομμύρια πολίτες της, όπως εξωδικαστικές εκτελέσεις, εξαναγκαστική εργασία και βασανιστήρια», τόνισε στην ανακοίνωση ο Άνταμ Σούμπιν, υφυπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32