search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:34
MENU CLOSE

Στο… παρά δύο γλύτωσε ο Βαλς την πρόταση μομφής

06.07.2016 18:53
Μπορεί ο Μανουέλ Βαλς να «κερδίσει» τη Γαλλική Αριστερά; - Media
 
«Τραυματισμένη» βγήκε η κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς από την προσπάθεια των κομμάτων της Αριστεράς να συγκεντρώσουν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών ώστε να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
 
Η πρόταση δεν κατατέθηκε καθώς για μόνο δύο ψήφους δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών, ωστόσο ο ίδιος ο Βαλς παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του δεν διαθέτει παρά μόνο «σχετική πλειοψηφία» στην Εθνοσυνέλευση.
 
Οι βουλευτές αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, το οποίο έχει προκαλέσει απεργιακές κινητοποιήσεις και μαζικές διαδηλώσεις, ενώ αντιδρούν και στην απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τις αλλαγές με διάταγμα. Η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς έχει διχάσει τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και το ίδιο το Σοσιαλιστικό κόμμα (PS).
 
Χθες, και ενώ η κυβέρνηση δεν ήταν βέβαιη ότι θα εξασφάλιζε την πλειοψηφία των βουλευτών που είχε ανάγκη για να δοθεί «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο, αποφάσισε να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο πρέπει σύντομα να κατατεθεί εκ νέου στη Γερουσία και να επιστρέψει για μία ακόμη -την τελευταία φορά έως τις 22 Ιουλίου ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης- όπου αναμένεται να εγκριθεί χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.
 
Το Αριστερό Μέτωπο σημείωσε ότι «οι Σοσιαλιστές βουλευτές που δηλώνουν ότι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο ή ακόμα και στη βιαιότητα της κυβέρνησης δεν άδραξαν αυτό το μοναδικό θεσμικό εργαλείο προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στην αλαζονεία που επιδεικνύει η κυβέρνηση ενώπιον των πολιτών και των εκπροσώπων τους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:34