search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:52
MENU CLOSE

Ευρωκαβγάδες

05.06.2011 07:30
oldphotos130699981167.jpg

Η δήλωση της Αλέκας για τη δραχμή προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς εντός κι εκτός της Aριστεράς.

Η δήλωση της Αλέκας για τη δραχμή προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς εντός κι εκτός της Aριστεράς.

Η αλήθεια είναι ότι, αν και το ΚΚΕ τοποθετεί την έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ στο πλαίσιο της «λαϊκής εξουσίας» και μόνο, η διατύπω­ση ότι η επιστροφή στη δραχμή «είναι καταστροφική» αποτελεί ένα βήμα πα­ραπέρα και συνιστά θέση με συγκεκρι­μένο πρόσημο. Ήδη κάποιοι αναρωτιού­νται αν το ΚΚΕ άλλαξε γραμμή και λαμ­βάνει θέση στήριξης του ευρώ.

Περί αυ­τού προειδοποίησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκ του μειοψηφούντος Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ μιλώντας για «αθέλη­τες» συγκλίσεις με τον Πάγκαλο και τη Δαμανάκη.Η διαφορά Λαφαζάνη – Αλέ­κας έγκειται στο εξής: Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η έξοδος από το ευρώ σήμερα, με δεδο­μένα τα χάλια της οικονομίας, θα πλή­ξει άγρια, πρώτα τα λαϊκά στρώματα. Ο Λαφαζάνης έχει αναγνωρίσει ότι δεν θα είναι ανώδυνη, αλλά υπογραμμίζει ότι οι επιπτώσεις θα είναι βραχυχρόνιες και υπό όρους προοδευτικής διακυβέρνη­σης μπορεί γρήγορα να τροχιοδρομηθεί η ανάπτυξη.

Διαλέγετε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:49