23/01/2019 02:00:09

Νομιμοποίηση αδήλωτων κεφαλαίων με την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το χρόνο που αποκτήθηκαν

Αποκλεισμένη η ΔΟΥ Παγκρατίου - Δεν λειτουργεί εδώ και 8 μήνες το ασανσέρ! - Media

 

Οι βασικές προβλέψεις της επικείμενης ρύθμισης για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κεφαλαίων καθώς και παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου οικονομικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες "κλείδωσε" η βασική πρόβλεψη της ρύθμισης ότι ο φόρος για τη νομιμοποίηση "μαύρων" καταθέσεων θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το χρόνο που αποκτήθηκε το εισόδημα που δεν δηλώθηκε. 

"Ο κύριος φόρος θα πληρωθεί κανονικά, δεν υπάρχει καμία αμνηστία στα μαύρα κεφάλαια" υποστηρίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχουν εκπτώσεις από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα καθώς και απαλλαγή από τυχόν ποινικές ευθύνες για απόκρυψη εισοδήματος. 

Παράλληλα, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και νέες παρεμβάσεις διευκόλυνσης (π.χ. επιμήκυνση διάρκειας δανείου) για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.