search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:08
MENU CLOSE

Νομιμοποίηση αδήλωτων κεφαλαίων με την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το χρόνο που αποκτήθηκαν

07.07.2016 12:16
Αποκλεισμένη η ΔΟΥ Παγκρατίου - Δεν λειτουργεί εδώ και 8 μήνες το ασανσέρ! - Media

 

Οι βασικές προβλέψεις της επικείμενης ρύθμισης για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κεφαλαίων καθώς και παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ήταν δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου οικονομικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες “κλείδωσε” η βασική πρόβλεψη της ρύθμισης ότι ο φόρος για τη νομιμοποίηση “μαύρων” καταθέσεων θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το χρόνο που αποκτήθηκε το εισόδημα που δεν δηλώθηκε. 

“Ο κύριος φόρος θα πληρωθεί κανονικά, δεν υπάρχει καμία αμνηστία στα μαύρα κεφάλαια” υποστηρίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχουν εκπτώσεις από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα καθώς και απαλλαγή από τυχόν ποινικές ευθύνες για απόκρυψη εισοδήματος. 

Παράλληλα, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και νέες παρεμβάσεις διευκόλυνσης (π.χ. επιμήκυνση διάρκειας δανείου) για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:07