search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:18
MENU CLOSE

Γεννηματά για εργασιακά: Δεν δεχόμαστε προτάσεις εξαθλίωσης των εργαζομένων

07.07.2016 14:34
Γεννηματά για εργασιακά: Δεν δεχόμαστε προτάσεις εξαθλίωσης των εργαζομένων - Media
 
Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτικών οργανώσεων πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, εν όψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά της χώρας, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
 
Η κ. Γεννηματά, μετά το τέλος των επαφών της το προεδρείο της ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, δεν αποδέχεται προτάσεις εξαθλίωσης των εργαζομένων. Δεν δεχόμαστε μείωση μισθών, ελεύθερες ομαδικές απολύσεις, επαναφορά του lock out. Προτείνουμε την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αποκατάσταση των ελεύθερων συμφωνιών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων».
 
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε, ότι με βέτο του ΠΑΣΟΚ, το 2014, απορρίφθηκε τέτοια συζήτηση αλλά τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχθηκε και συζητά για δυσμενείς αλλαγές στους μισθούς και στο εργασιακό καθεστώς. Ταυτόχρονα επέκρινε έντονα τη Ν.Δ πως σιωπά και αφήνει περιθώρια για ανατροπές στα εργασιακά.
 
Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η απαραίτητη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των επιχειρήσεων, δεν μπορεί να στηριχθεί και πάλι σε νέα μείωση του κόστους εργασίας. «Αυτές οι λογικές οδηγούν σε αδιέξοδα, υπονομεύουν το αύριο της νέας γενιάς. Πρότεινα σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους, πλαίσιο για μια εθνική συμφωνία, τις προτάσεις μας για προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα φέρουν ανάπτυξη, επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Ανάπτυξη που είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια των εργαζομένων», εξήγησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:17