search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:52
MENU CLOSE

Βόλος: Έβρεξε σε μια ώρα για… δύο μήνες!

08.07.2016 12:27
Βόλος: Έβρεξε σε μια ώρα για… δύο μήνες! - Media

   

Η διπλάσια ποσότητα βρόχινου νερού που πέφτει κατά μέσο όρο στον Βόλο ολόκληρο τον Ιούλιο, κάθε χρόνο, έπεσε τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια μίας ώρας, στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, το ύψος της βροχής που έπεσε στον Βόλο έφθασε τα 28,2 χιλιοστά από τη 1:30 έως τις 2:00, όταν κατά μέσο όρο ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο το ύψος της βροχής στην περιοχή αγγίζει τα 15 χιλιοστά.

Το μπουρίνι που ξέσπασε και σάρωσε την πρωτεύουσα της Μαγνησίας προήλθε από τον θεσσαλικό κάμπο και χαρακτηριστικό του ήταν, εκτός από τη νεροποντή, οι θυελλώδεις άνεμοι βορειοανατολικής διεύθυνσης, που έφθασαν σε ταχύτητα τα 57,9 χιλιόμετρα (7,4 μποφόρ).

Η ισχυρότατη καταιγίδα προκάλεσε μόνο πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους του Βόλου, αφού το αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορούσε να απορροφήσει τις τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν και οι κάθετοι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ σε κεντρικούς δρόμους είχαν ακινητοποιηθεί πάρα πολλά αυτοκίνητα και η ορατότητα είχε περιοριστεί στο ελάχιστο.

Η καταιγίδα διήρκησε περίπου μία ώρα, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα είχαν διάρκεια 40 λεπτά, με αστραπές και συνεχείς πτώσεις κεραυνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:52