search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:36
MENU CLOSE

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σάμο, Άνδρο, Τρίπολη

09.07.2016 14:56
Πυρκαγιά και στα Καμένα Βούρλα - Media

Η πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε δασική έκταση στην περιοχή της παλιάς χωματερής στη Σάμο, έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ υπάρχουν ενεργές μικροεστίες, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. 

 

Η πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε δασική έκταση στην περιοχή της παλιάς χωματερής στη Σάμο, έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ υπάρχουν ενεργές μικροεστίες, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα, 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 50 εθελοντές, 20 υδροφόρα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, 7 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες στη Σάμο, πρόκειται να ενισχυθούν αργά το απόγευμα με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα, που μεταφέρει το αρματαγωγό Ικαρία του Πολεμικού Ναυτικού, που απέπλευσε το πρωί από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Οσον αφορά στην πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Φελλός της Άνδρου, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από το πρωί.

Υπό έλεγχο οι δυο φωτιές στην Τρίπολη

Δύο φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο από την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στα Ροζενά Ευρωστίνης στην Κορινθία, στις 11.25 το πρωί και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στην μάχη ρίχτηκαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες και μαζί με δύο αεροσκάφη Πεζετέλ από το αεροδρόμιο Τρίπολης κατόρθωσαν να ελέγξουν πριν από λίγο τη φωτιά, που ως τώρα έχει κάνει στάχτη δέκα στρέμματα γεωργικής έκτασης με ελιές και μισό στρέμμα δάσους.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις και επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση.

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.30 το μεσημέρι στην Τακτικούπολη Μεθάνων, όπου έγινε γρήγορα αντιληπτή και τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική, έχοντας κάψει τέσσερα στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Οι Πυροσβέστες επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:32