search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:59
MENU CLOSE

Τέσσερα κολπάκια για να «απογειώσετε» τον Firefox

09.07.2016 15:05
Τέσσερα κολπάκια για να «απογειώσετε» τον Firefox - Media

 

Μπορεί ο Mozilla Firefox να είναι ένας εξαιρετικός Web browser, όμως ενίοτε κι αυτός, όπως άλλωστε κάθε λογισμικό, «μπουκώνει». Με τους παρακάτω τρόπους όμως, μπορείτε να τον κρατήσετε «φρέσκο» και γρήγορο.

Καθαρίστε την cache

Η cache του Firefox έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιταχύνει την πλοήγησή σας στο Web, αποθηκεύοντας ορισμένα αρχεία τοπικά, προκειμένου να μην είναι απαραίτητο το «κατέβασμά» τους κάθε φορά που επισκέπτεστε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ωστόσο, όταν ο όγκος δεδομένων στην cache γίνει υπερβολικά μεγάλος, μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά η εμπειρία χρήσης του browser.

Επιλέξτε “Options” από το μενού του Firefox και εκεί κάντε κλικ στo “Advanced” [Για προχωρημένους]. Από εκεί ανοίξτε την καρτέλα Network [Δίκτυο]. Όπως βλέπετε, από εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθος της cache, επιλέγοντας το “Override automatic cache management” [Παράκαμψη αυτόματης διαχείρισης cache]. Εάν έχετε αρκετή μνήμη RAM και ελεύθερο χώρο στο δίσκο, η αύξηση του μεγέθους της cache θα βελτιώσει τις επιδόσεις του Firefox.

Κάντε Refresh

Ο Firefox ενσωματώνει το χαρακτηριστικό refresh, που λειτουργεί περίπου όπως η ομώνυμη λειτουργία των Windows 10, επαναφέροντας ουσιαστικά τον browser σε μια αρχική κατάσταση, χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως οι σελιδοδείκτες, τα password, το ιστορικό ή τα cookies. Αν ο Firefox εμφανίζει ασυνήθιστα κολλήματα και καθυστερήσεις, αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό refresh.

Πληκτρολογείτε “about:support” στην γραμμή διευθύνσεων και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Refresh Firefox, στην επάνω δεξιά γωνία.

Πηγή: pcmag.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57