search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:44
MENU CLOSE

Υπέρογκες δαπάνες της Κομισιόν

03.06.2011 06:23
Υπέρογκες δαπάνες της Κομισιόν - Media

Πολυτελώς διαβιούσαν από τι φαίνεται τα τελευταία χρόνια τα μέλη της Κομισιόν, καθώς μετά από τρίμηνη έρευνα προκύπτει πως έχουν δαπανηθεί για ιδιωτικά τζετ, πολυτελή ξενοδοχεία, κοκτέιλ πάρτυ και λιμουζίνες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πολυτελώς διαβιούσαν από τι φαίνεται τα τελευταία χρόνια τα μέλη της Κομισιόν, καθώς μετά από τρίμηνη έρευνα που πραγματοποίησε το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, έχουν δαπανηθεί για πτήσεις με ιδιωτικά τζετ, πολυτελή ξενοδοχεία, κοκτέιλ πάρτυ και λιμουζίνες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα του πανεπιστημίου City του Λονδίνου αναφέρει στα αποτελέσματα της, πως μέσα σε εννιά μήνες του 2009, το γραφείο του προέδρου Ζοζέ Μπαρόζο, ξόδεψε 250.000 δολάρια για μετακινήσεις με ιδιωτικό τζετ. Το ποσό όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα έξοδα της Κομισιόν για τζετ, που ξεπερνούν τα 7,5 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά η έκθεση αναφέρει τις εξής δαπάνες: 118.000 ευρώ για λιμουζίνες που μετέφεραν επιτρόπους, 300.000 ευρώ για event και «κοκτέιλ πάρτυ», 20.000 για δώρα σε επίσημους ομιλητές και 1.2 εκατομμύρια μόνο μέσα στο 2009 για διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Τέλος, ο διευθυντής του συγκεκριμένου γραφείου που πραγματοποίησε την έρευνα τόνισε σε δηλώσεις του: «Το πόρισμα εγείρει ερωτήματα όχι µόνο για την κατασπατάληση χρημάτων των φορολογουμένων αλλά και για το πόσο υπόλογη είναι η Κομισιόν για τις δαπάνες της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42