search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:14
MENU CLOSE

Πλήρωσε πρόστιμο 90 ευρώ με 5.100 κέρματα (Video)

11.07.2016 19:51
Πλήρωσε πρόστιμο 90 ευρώ με 5.100 κέρματα (Video) - Media

 

To βίντεο με τα «κατορθώματά» του το έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές στo Facebook. Διόλου τυχαία.

Ένας Γάλλος οδηγός πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα και κατέβαλε το αντίτιμο χρησιμοποιώντας… κιλά από κέρματα χαμηλής αξίας σε μια κίνηση διαμαρτυρίας. Ωστόσο προκάλεσε συνάμα την οργή των φορολογικών αρχών.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά συνιστά εσκεμμένη επίθεση στην εικόνα των κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον σεβασμό των κανονισμών, ιδίως την αρχή εκείνη που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια» επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της ανατολικής Γαλλίας, Μπερνάρ Ουτέ.

«Η πρόθεση “πρόκλησης ενός σάλου στα ΜΜΕ” δεν πρέπει να μεταφράζεται μέσω της δημόσιας έκφρασης περιφρόνησης προς» τους δημόσιους υπαλλήλους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την 27η Ιουνίου ο Γιανί Κρομενάκ πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 90 ευρώ στην εφορία του Ιλκίρς, στα περίχωρα του Στρασβούργου, με δύο χαρτονομίσματα και… 5.100 κέρματα αξίας 1,2 και 5 σεντς του ευρώ, που είχε ειδικά σηκώσει από την τράπεζά του προκειμένου στη συνέχεια να τα σκορπίσει στο γκισέ του εφοριακού.

Ο ίδιος κατέγραψε το σκηνικό, το οποίο στη συνέχεια πρόβαλε σε ζωντανή σύνδεση στο Facebook Live.

«Λυπάμαι, θέλω να δείξω τη δυσαρέσκειά μου. Έχω βαρεθεί… από αυτό το Κράτος που δε σταματά να μας κλέβει τα χρήματά μας» δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στον εφοριακό.

Το βίντεο, που πολύ σύντομα προκάλεσε πάταγο στο Διαδίκτυο, μαγνήτισε το ενδιαφέρον και των γαλλικών ΜΜΕ: η ενέργειά του μνημονεύτηκε σε πολλές εφημερίδες, αλλά επίσης και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Στη Γαλλία η πληρωμή με κέρματα επιτρέπεται έως το ποσό των 300 ευρώ και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των κερμάτων που θα χρησιμοποιήσει ο φορολογούμενος.

Ωστόσο το γεγονός ότι «κινηματογράφησε χωρίς να λάβει καμία άδεια από την υπηρεσία και τον υπάλληλο» εξόργισε ακόμα περισσότερο τους υπεύθυνους.


A Strasbourg, il paye son amende avec 5 000 pièces de 1 à 5 centimes ! par Gentside

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12