18/01/2021 02:54:12

Σε ύφεση η Βρετανία το 2017

Σε ύφεση η Βρετανία το 2017  - Media

 

Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ύφεση τον επόμενο χρόνο και κάθε ένα από τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι τουλάχιστον κατά 0,5% χαμηλότερη ως αποτέλεσμα του Brexit ανέφερε η BlackRock. «Η ύφεση είναι πλέον το βασικό μας σενάριο» είπε ο Richard Turnill, ο επικεφαλής της στρατηγικής επενδύσεων της εταιρείας προσθέτοντας ότι η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

«Είναι πιθανό να υπάρξει σημαντική μείωση των επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο» τόνισε ο ίδιος.

Η λίρα είναι πιθανό να χάσει ακόμη περισσότερο την αξία της καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας μηδενίζει τα επιτόκια και ενισχύει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αλλά η πτώση δεν θα είναι τόση ώστε να υπάρχει ισοτιμία με το δολάριο αναφέρει η BlackRock.

Η λίρα της Αγγλίας έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 ετών στα 1,2796$ την περασμένη εβδομάδα, μία πτώση περίπου 15% από τις 23 Ιουνίου και το δημοψήφισμα.

 

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.