search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:11
MENU CLOSE

Σε ύφεση η Βρετανία το 2017

12.07.2016 11:07
Σε ύφεση η Βρετανία το 2017  - Media

 

Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ύφεση τον επόμενο χρόνο και κάθε ένα από τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι τουλάχιστον κατά 0,5% χαμηλότερη ως αποτέλεσμα του Brexit ανέφερε η BlackRock. «Η ύφεση είναι πλέον το βασικό μας σενάριο» είπε ο Richard Turnill, ο επικεφαλής της στρατηγικής επενδύσεων της εταιρείας προσθέτοντας ότι η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

«Είναι πιθανό να υπάρξει σημαντική μείωση των επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο» τόνισε ο ίδιος.

Η λίρα είναι πιθανό να χάσει ακόμη περισσότερο την αξία της καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας μηδενίζει τα επιτόκια και ενισχύει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αλλά η πτώση δεν θα είναι τόση ώστε να υπάρχει ισοτιμία με το δολάριο αναφέρει η BlackRock.

Η λίρα της Αγγλίας έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 ετών στα 1,2796$ την περασμένη εβδομάδα, μία πτώση περίπου 15% από τις 23 Ιουνίου και το δημοψήφισμα.

 

Πηγή: Reuters

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:09