search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49
MENU CLOSE

«Νίπτει τας χείρας της» η Κομισιόν για τη Λέρο

12.07.2016 12:12
Προσφυγικό: Έκλεισε το ΠΙΚΠΑ Λέρου – Μπήκαν οι βάσεις για κλειστή δομή στο νησί - Media
 
Στις ελληνικές αρχές πέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το μπαλάκι για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στο hot spot της Λέρου.
 
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, σε ερώτηση για την αναταραχή που επικρατεί στο hot spot της Λέρου από τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί λόγω των άσχημων συνθηκών, απάντησε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπάρχει επί τόπου και το προσωπικό των ευρωπαϊκών υπηρεσιών που παρακολουθεί την κατάσταση. Ωστόσο, επεσήμανε πως «εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση».
 
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει την Ελλάδα με οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια για τη λειτουργία των hotspots και εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για τη βελτίωση των συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας χώρων για τις ευάλωτες ομάδες και ιδίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους εκτός των hot spot και της εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας», κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
 
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες στο hot spot της Λέρου επικράτησε κλίμα έντασης που ανάμεσα σε μετανάστες, μέλη ΜΚΟ και κατοίκους του νησιού. Οι πρόσφυγες, κυρίως οι ανήλικοι, ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το κέντρο φιλοξενίας και την επανένωση με τους συγγενείς τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49