search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Ανησυχία ξενοδόχων για κάμψη της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα

12.07.2016 13:09
Συναγερμός στον τουρισμό: Γιατί είναι κρίσιμο το επόμενο 10ήμερο - Media

 

Την έντονη ανησυχία τους για την τουριστική κίνηση στην πρωτεύουσα, αλλά και γενικότερα στην Αττική εξέφρασαν οι ξενοδόχοι του νομού, καθώς τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου εμφανίζουν πτωτική πορεία της τουριστικής κίνησης στα ξενοδοχεία της Αθήνας-Αττικής, σε ποσοστά που κυμαίνονται από -1,8% (σύνολο εξαμήνου) έως και -6,5% (Μάιος 2016).

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού Αλέξανδρος Βασιλικός, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι πρώτες αρνητικές ενδείξεις που καταγράφονται μετά από μια θεαματική θετική πορεία την περίοδο 2013-2015, μας προειδοποιούν για στροφή του μέχρι σήμερα θετικού κλίματος για τον τουρισμό της Αθήνας και μας καλούν σε μέτρα και συλλογικές δράσεις που πρέπει εγκαίρως να δρομολογηθούν για την περιφρούρηση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας».

Τα ως άνω στοιχεία δόθηκαν από την ΕΞΑΑΑ στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «6 χρόνια δράσεις για την Αθήνα» που διοργάνωσε σήμερα στο Μουσείο Ακρόπολης και ήταν αφιερωμένη στο έργο που υλοποιήθηκε από την Ένωση για την προβολή και ανάδειξη του προορισμού Αθήνα στις ξένες αγορές την περίοδο 2010-2016. Στις δράσεις αυτές που δρομολογήθηκαν από το 2010 έως σήμερα, τα ξενοδοχεία της Αθήνας προσέφεραν δωρεάν τουλάχιστον 5.828 καταγεγραμμένες διανυκτερεύσεις για την ενίσχυση της καλής φήμης της Αθήνας και τα μέλη του Δικτύου συνέβαλαν καλύπτοντας ανάλογα με την εξειδίκευσή τους, είτε τις θεματικές ξεναγήσεις και περιηγήσεις στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπούς χώρους ενδιαφέροντος, είτε κρουαζιέρες στα νησιά του Αργοσαρωνικού, κ.λπ. ενώ επίσης εστιατόρια και καταστήματα συνέβαλλαν με την προσφορά δώρων.

Στην παρέμβαση του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε, ότι η επανάκαμψη της Αθήνας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, δεν έγινε τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων δράσεων, αλλά και συνεργασίας όλων των φορέων του τουρισμού. Ως βάση για τη συνέχεια της ανοδικής πορείας του προορισμού ο κ. Καμίνης στάθηκε στο τρίπτυχο της ομαλότητας, της σταθερότητας και της ασφάλειας, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η Αθήνα δεν πρέπει να ζήσει στιγμές τους παρελθόντος που έβλαψαν τον τουρισμό», συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:20