search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:09
MENU CLOSE

Σύγκρουση κυβέρνησης-ΝΔ για τη Siemens

12.07.2016 17:27
Αποφυλακίστηκε το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης - Media
 
Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης που αφορά στα «μαύρα» ταμεία της Siemens, αποδίδει η ΝΔ. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι «αν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη». 
 
Οι ίδιες πηγές προσέθεσαν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.
 
Απαντώντας στο ΝΔ, κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν ότι «θα συνιστούσαμε στην ΝΔ να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υποθέσεις της Siemens. Tα συνεχόμενα “λάθη” που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα “δωράκια”, όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας».
 
Οι κυβερνητικές πηγές τόνισαν, πάντως, χαρακτηριστικά: «Ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως».
 

Eπισήμως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι «στην δίκη για την υπόθεση Siemens, παρουσιάστηκε σήμερα εμπλοκή, με αιτιολογία την απουσία μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία. Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15