search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:44
MENU CLOSE

Αυξάνεται και πληθύνεται το ηλιακό σύστημα: Εντοπίστηκε νέος πλανήτης πέρα από τον Πλούτωνα

12.07.2016 18:23
NASA: Το τηλεσκόπιο TESS ανακάλυψε τον πρώτο δυνητικά κατοικήσιμο εξωπλανήτη (Video) - Media
 
Μέχρι στιγμής, ο Πλούτωνας θεωρείτο ως ένας από τους τελευταίους πλανήτες (ή τέλος πάντων, ένα από τα τελευταία πλανητοειδή σώματα) του ηλιακού συστήματος. Όχι πια.
 
Αστρονόμοι ανακάλυψαν άλλον ένα πλανήτη-νάνο στη Ζώνη Κάιπερ, το παγωμένο «δαχτυλίδι» που βρίσκεται πέρα από τον Ποσειδώνα. Το εν λόγω ουράνιο σώμα -με το, μάλλον βαρετό, όνομα 2015 RR245- βρίσκεται πολύ πιο μακριά απ’ όσο ο Πλούτωνας: για την ακρίβεια, ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο σε 700 χρόνια, ενώ ο Πλούτωνας χρειάζεται μόλις… 248 έτη για μια περιστροφή γύρω από τον Ήλιο.
 
Σύμφωνα με τους αστρονόμους που ανακάλυψαν το νέο πλανήτη-νάνο, «αυτά τα αστρικά σώματα (σ.σ. που βρίσκονται στη Ζώνη Κάιπερ) είναι πολύ μικρά. Έτσι, είναι εντυπωσιακό όταν βρίσκουμε κάποιο αρκετά μεγάλο, ώστε να το μελετήσουμε λεπτομερώς». Ο 2015 RR245 εκτιμάται ότι έχει διάμετρο περίπου 700 χιλιομέτρων και ότι η πιο κοντινή απόσταση που φθάνει στη Γη θα καταγραφεί το 2096.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:44