search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Παράταση για την απολογία του ζήτησε ο Ράτκο Μλάντιτς

03.06.2011 08:44
Παράταση για την απολογία του ζήτησε ο Ράτκο Μλάντιτς  - Media

Περίπου στις 11 το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η πρώτη ακρόαση του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Ο πρώην στρατηγός αρνήθηκε να δηλώσει ένοχος ή αθώος ενώ ζήτησε να του δοθεί παράταση άνω των 30 ημερών.

Περίπου στις 11 το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η πρώτη ακρόαση του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Ο πρώην στρατηγός αρνήθηκε να δηλώσει ένοχος ή αθώος στην ακρόασή του και ζήτησε να του δοθεί παράταση άνω των 30 ημερών, καθώς όπως υποστήριξε δεν έχει ενημερωθεί πλήρως για το κατηγορητήριο. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα επαναληφθεί -βάσει των κανονισμών- στις 4 Ιουλίου.

Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του ο ίδιος απάντησε: «Είμαι ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς»

«Είμαι ένας σοβαρά άρρωστος άνθρωπος» ήταν μία από τις πρώτες του δηλώσεις.

Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν έχει διαβάσει τίποτα από το υλικό που τού επιδόθηκε μετά την άφιξή του στο κέντρο κράτησης του Σεβένινγκεν του δικαστηρίου της Χάγης, περιλαμβανομένου του κατηγορητηρίου.

Ο δικαστής απάντησε ότι θα του δοθεί η παράταση που ορίζουν οι κανονισμοί και πως η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 4 Ιουλίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:32